Parc de Joan Miró | Hop on Hop Off Barcelona

Hem dissenyat una ruta molt especial per la ciutat de Barcelona, guiada en viu en català i castellà. Fes ara la teva reserva Barcelona Panoràmica! Més endavant tornarem a oferir-te el servei puja-baixa del nostre tour oficial.

  • Inici
  • Parc de Joan Miró

Parc de Joan Miró

Un parc ple de vida que ocupa l’espai de l’antic escorxador

Hola Barcelona, your travel solution

Ubicat als terrenys de l’antic escorxador municipal, d’on rep el seu nom popular, "Parc de l’escorxador", aquest espai dedicat a Joan Miró acull una de les seves escultures més famoses, que el mateix artista va crear per donar la benvinguda als viatgers que arribaven en tren a la ciutat.

10% de descompte en la teva compra online

Amb només un bitllet, gaudeix de les tres rutes del Barcelona Bus Turístic pujant i baixant del bus tantes vegades com vulguis.

Per què visitar el parc de Joan Miró?

Es tracta d’un parc que ocupa 4 illes de l’Eixample, projectat pels arquitectes Antoni Solanas, Màrius Quintana, Beth Galí i Andreu Arriola als terrenys que ocupava l’antic escorxador de la ciutat, que es va desmantellar l’any 1979. La construcció del parc respon a la intenció manifesta de la Barcelona post franquista de desenvolupar un nou tipus d’urbanisme que renovés infraestructures obsoletes per satisfer noves necessitats socials.

L’espai, ampli i diàfan, va ser inaugurat el 1983 i es va dedicar a Joan Miró, que té al parc una monumental escultura que imita el trencadís anomenada "Dona i Ocell", de 22 metres d’alçada. Els jardins estan organitzats al voltant d’una plaça de ciment destinada a la celebració d’actes, emmarcada per plataformes a diferents nivells, pèrgoles i zones arbrades amb pins i alzines. Dins el parc també trobareu la biblioteca pública que porta el nom de Joan Miró, així com sis zones infantils.

 

Com arribar al parc Joan Miró?

Des de la parada Creu Coberta de la Ruta Vermella del Barcelona Bus Turístic podeu arribar al parc caminant fins a la plaça Espanya i passejant pel carrer Tarragona.  I des de la parada de Plaça Espanya hi podeu arribar pujant pel carrer Tarragona.

 

Per als més curiosos

  • Sabies que: En el projecte original, l’escultura havia d’estar envoltada d’una vintena d’obres de Miró, que no es van dur mai a terme.
  • Consell del barceloní: La Biblioteca Joan Miró està especialitzada en l’obra de l’artista català i té un important fons documental.
  • Imprescindible per: Relaxar-se abans d’iniciar el passeig per la muntanya de Montjuïc.