El Zoo de Barcelona | Hop on Hop Off Barcelona

A partir del 2 de juliol, el Barcelona Bus Turístic torna a circular pels llocs més emblemàtics de la ciutat.

 • Inici
 • El Zoo de Barcelona

El Zoo de Barcelona

Més de 2.000 animals de 300 espècies diferents, i amb més d'1.300 arbres, arbustos, plantes i flors d'unes 320 espècies botàniques

Hola Barcelona, your travel solution

El Parc Zoològic de Barcelona és un recinte amb 10 espais diferenciats on trobareu tota mena d’animals. Es va inaugurar l’any 1892 al Parc de la Ciutadella, en un solar que formava part de les instal·lacions que s’havien construït amb motiu de l’Exposició Universal de 1888. El Zoo de Barcelona té com a objectius fonamentals la conservació, la investigació i l’educació.

10% de descompte en la teva compra online

Amb només un bitllet, gaudeix de les tres rutes del Barcelona Bus Turístic pujant i baixant del bus tantes vegades com vulguis.

Per què visitar el Zoo de Barcelona?

El Zoo de Barcelona va néixer a partir de la col·lecció privada del banquer Lluís Martí i Codolar, que el 1892 va cedir els seus animals a l’Ajuntament de Barcelona. Al llarg de la seva història ha tingut com a principals protagonistes l’elefant "Avi", que va morir el 1914, l'orca "Ulisses", que va estar al zoo des de l’any 1983 fins al 1994 i l’emblemàtic "Floquet de Neu" l'únic goril·la albí conegut fins aquell temps, que va viure a Barcelona entre el 1966 i el 2003, any de la seva mort.

En l’actualitat, el Zoo de Barcelona compta amb 10 espais que reprodueixen el medi ideal on viuen les diferents espècies a la natura:

 • Terra de Dragons: amb espècies d’Àsia i Pacífic com els dragons de Komodo o els cérvols de Muntjac.
 • Terrari: aplega una de les millors col·leccions d’amfibis i rèptils de tota Europa.
 • Aviari: allotja més de 70 espècies d’aus de diferents continents, amb un gran èxit de reproducció, fins i tot d’espècies en perill d’extinció, que fa que el Zoo de Barcelona pugui enviar les seves cries a altres centres zoològics.
 • Granja: un espai dedicat als nens on trobareu cabres, vaques, ponis, bens, porcs, cavalls, ases i fins i tot, un ruc català.
 • Espai Goril·les: un espai amb elements interactius per conèixer com viuen els primats més propers als humans en intel·ligència i sentiment
 • Galeria de primats i galeria de titís: veureu mones De Brazza, de nas blanc de Martin, de Barberia i de talapoin, entre d’altres, així com titís sud-americans.
 • Palmeral: un conjunt de tretze ocelleres on hi viuen gran quantitat d’espècies de psitaciformes, com cacatues, papagais i cotorres.
 • Aquarama: la llar dels lleons marins del Zoo de Barcelona.
 • Ocellera de Vol: una gran cúpula on es poden observar diverses espècies d’aus que habiten els aiguamolls.
 • Jardí de la diversitat: espai dissenyat per afavorir la fauna autòctona que viu a la ciutat de Barcelona.

A banda d’aquests espais, al Zoo de Barcelona també s’hi poden trobar grans mamífers, com hipopòtams, gaseles, girafes, guepards, lleons, elefants, suricates, i rinoceronts, entre d’altres animals.

Descobreix els animals més especials 

Al Zoo de Barcelona podràs gaudir d’una de les col·leccions d’animals més completes i importants d’Europa. 

Els més petits de la casa gaudiran com mai no ho han fet veient els seus animals preferits de la granja: cabres, ovelles, porcs, cavalls, ases... Podran conèixer com viuen, què mengen, quins són els seus costums i tot el que vulguin saber-ne. Al Zoo de Barcelona trobaran respostes a totes les seves preguntes. 

El Palmerar és un jardí ideal per passejar tranquil·lament i observar amb atenció les espècies d’aus que hi habiten, des de diferents punts i perspectives canviants. Deixa’t impressionar pels vistosos colors de les cacatues, les cotorres, els guacamais i els papagais. La vegetació de l’exterior i la presència d’altres ocells crea una sensació de confusió als visitants. En entrar al Palmerar sentiràs un efecte d’immersió total!

Però si hi ha uns animals que desperten l’interès de les persones perquè són tan semblants a nosaltres són els primats. Aquests es troben a la galeria dels petits primats, on actualment viuen diversos exemplars de mona de Brazza, de mona de nas blanc de Martin, de mona roja, de talapoin, de siamang, de mangabei de collar i titis sud-americans, entre d’altres.

A més a més, també pots observar diversos aquaris marins amb els peixos i invertebrats més representatius del litoral mediterrani i l’atlàntic. 

 

Com arribar al Zoo de Barcelona?

La Ruta Vermella del Barcelona Bus Turístic té una parada –Zoo- que us deixarà molt a prop de l’entrada del recinte. Si voleu visitar el Zoo i agafeu la Ruta Verda del Barcelona Bus Turístic, haureu de baixar a la parada de Port Olímpic i creuar la Ronda Litoral fins a arribar al Parc de la Ciutadella.

 

Horaris, preus i entrades al Zoo de Barcelona 

El Zoo de Barcelona està obert tots els dies de l’any. Però l’horari canvia en funció de l’època, ja que els animals no regeixen les seves vides pels rellotges, sinó per la llum solar. D’aquesta manera, el zoo obre les portes a la mateixa hora, però l’hora de tancament varia. 

Si estàs planificant la teva visita al Zoo de Barcelona també has de saber que hi ha diferents tarifes generals segons l’edat que tingui el visitant, així com per als que són socis del Zoo Club. 

Tota la informació sobre horaris, preus i compra d’entrades (a les taquilles i online), ofertes i descomptes, donar-se d’alta com a membre del Zoo Club i planificar la visita la pots trobar a l’enllaç següent del lloc web oficial del Zoo de Barcelona.  

 

Per als més curiosos

 • Sabies que: el Zoo de Barcelona participa en 97 programes de gestió ex-situ d’espècies amenaçades, i és una de les seus de l’Institut Jane Godall.
 • Consell del barceloní: abans d’anar al Zoo, consulta els horaris de les activitats previstes per aquell dia, així no et perdràs res!
 • Imprescindible per: veure i conèixer espècies exòtiques, algunes d’elles en perill d’extinció.