Parc de Cervantes | Hop on Hop off Barcelona

15/12: a causa del partit del FC Barcelona a l’Estadi Olímpic, la Ruta Vermella no donarà servei a la zona de la plaça d’Espanya i Montjuïc a partir de les 16 h.

  • Inici
  • Parc de Cervantes

Parc de Cervantes

Un paradís de roserars

Hola Barcelona, your travel solution

Un parc de més de 5 hectàrees, amb 10.000 rosers d’unes 2.000 espècies i varietats diferents, dedicat a l’escriptor Miguel de Cervantes. Inaugurat l’any 1965, el Parc de Cervantes celebra des de 2001 el Concurs Internacional de Roses Noves i ha esdevingut un gran aparador de les noves creacions d’arreu del món.

Barcelona Bus Turístic, a l’app Hola Barcelona

La teva app per visitar la ciutat amb el Barcelona Bus Turístic: rutes, parades i llocs més emblemàtics. També hi portaràs els teus bitllets còmodament!

app Hola Barcelona

Per què visitar el Parc Cervantes?

El Parc Cervantes és testimoni viu de la vinculació de Barcelona amb les roses. La ciutat comtal ja organitzava concursos internacionals al Palau de Pedralbes entre els anys 1929 i 1936, fins que, a finals dels anys 80, el Parc de Cervantes, inaugurat l’any 1965 i dedicat a Miguel de Cervantes, autor de "El Quijote", es va consolidar com a escenari predilecte per al cultiu de tot tipus de varietats de roses.

De fet, el roserar de Cervantes conté prop de 10.000 rosers d’unes 2.000 espècies i varietats diferents que, entre els mesos de maig i juliol, poden arribar a les 150.000 roses obertes alhora. Al Parc Cervantes es pot realitzar un circuit botànic a través de les roses, creuant Amèrica, Europa, Àsia i l’Orient Mitjà. També hi ha parterres dedicats a les espècies silvestres, agrupades segons el país d’origen, i d’altres dedicats a rosers híbrids antics que eren cultivats per egipcis, grecs i romans.

Però a banda dels rosers, el Parc de Cervantes,  dissenyat per Lluís Riudor i Carol, que va dirigir el Servei Municipal de Parcs i Jardins de Barcelona, conté una vegetació frondosa amb grans arbres que s’eleven sobre els parterres de gespa. Trobareu oms de Sibèria, tipuanes, til·lers, acàcies de Constantinoble, alzines, pins, cedres d’Himàlaia, xiprers, oliveres, mèlies, castanyers i fins i tot alguns exemplars de tuies gegants. A més, al parc hi ha dos monòlits, un de pedra dedicat a l’escriptor i diplomàtic Àngel Ganivet, obra de Jaume Monràs, i un altre en homenatge a Concha Espina fet per Juan Díaz de la Campa, així com algunes escultures destacades, com "Rombes Bessons", obra constructivista d’Andreu Alfaro, "Serenitat", nu noucentista d’Eulàlia Fàbregas de Sentmenat o "Adam", escultura clàssica de Jacinto Bustos Vasallo.

 

Com arribar al Parc de Cervantes?

Per arribar al Parc Cervantes, des de la Parada Palau Reial – Pavellons Güell de la Ruta Blava del Barcelona Bus Turístic només heu de passejar fins al final de l’Avinguda Diagonal, on ja començareu a notar el perfum de les roses.

 

Per als més curiosos

  • Sabies que: Un dels rosers d'aquest parc, concretament una rosa de bambú, està titulat “Solidaritat amb el Japó”, en record de les víctimes del tsunami ocorregut l'11 de març de 2011 en aquest país asiàtic.
  • Consell del barceloní: Els camins amples i la suavitat del pendent del terreny fan d’aquest parc un lloc molt apreciat per passejants i esportistes, sobretot pels ciclistes i els corredors.
  • Imprescindible per: Contemplar roses de totes les mides, colors i varietats.