Turó Park | Hop on Hop Off Barcelona

Hem dissenyat una ruta molt especial per la ciutat de Barcelona, guiada en viu en català i castellà. Fes ara la teva reserva Barcelona Panoràmica! Més endavant tornarem a oferir-te el servei puja-baixa del nostre tour oficial.

Turó Park

Un espai bucòlic al costat de la Diagonal

Hola Barcelona, your travel solution

L’espai que antigament va ocupar un parc d’atraccions és avui un parc recollit i dedicat a la música i la poesia. El Turó Parc, inaugurat l’any 1934, conserva bona part del seu arbrat original, un estany cobert de nenúfars que floreixen a la primavera i una col·lecció d’escultures en homenatge a músics i poetes de l’època.

10% de descompte en la teva compra online

Amb només un bitllet, gaudeix de les tres rutes del Barcelona Bus Turístic pujant i baixant del bus tantes vegades com vulguis.

Per què visitar el Turó Park?

El Turó Parc, que rep el seu nom del parc d’atraccions que va ocupar el mateix terreny fins a l’any 1929, és un dels espais verds més emblemàtics de Barcelona. El parc, dissenyat per Nicolau Maria Rubió i Tudurí i dedicat al poeta Eduard Marquina, és un jardí elegant i ample, amb un garrofer centenari, llorers, magnòlies, pollancres, palmeres, alzines i un estany envoltat d’arbres.

Un altre element notable del Turó Parc són les escultures que trobareu per tot l’espai. De fet, existeixen dos recorreguts per conèixer el parc. Si seguiu la ruta botànica, podreu observar amb més detall tots els arbres, arbustos, plantes i flors que conformen la riquesa vegetal del parc, mentre que el recorregut poètic us portarà d’escultura en escultura. Destaquen l’obra dedicada al violoncel·lista Pau Casals, la de Josep Clarà en honor al tenor Francesc Viñas i, en la parada, "La ben plantada", d’Eloïsa Cerdan, una peça de bronze en homenatge a l'escriptor Eugeni d’Ors.

 

Com arribar al Turó Parc?

Tant la Ruta Vermella del Barcelona Bus Turístic com la Ruta Blava permeten accedir al Turó Parc des de la parada Francesc Macià – Diagonal. Només heu de caminar l’avinguda Pau Casals i arribareu a la mateixa entrada del parc.

 

Per als  més curiosos:

  • Sabies que: El Turó Parc és el primer parc públic de Barcelona que no admet l’entrada de gossos. Per protegir el patrimoni natural i escultòric, l’Ajuntament va decidir construir a 5 minuts del parc una zona de més de 1000 m² especialment destinada als gossos.
  • Consell del barceloní: Enmig del parc hi trobareu un agradable cafè amb terrassa que serveix receptes d’inspiració turca. Un bon lloc fer un brunch.
  • Imprescindible per a: Gaudir del silenci i la calma sense haver de sortir del centre de Barcelona.