Jardins de Joan Maragall | Hop on Hop Off Barcelona

A partir del 2 de juliol, el Barcelona Bus Turístic torna a circular pels llocs més emblemàtics de la ciutat. T'hi esperem!

  • Inici
  • Jardins de Joan Maragall

Jardins de Joan Maragall

Uns jardins propis d’un rei

Hola Barcelona, your travel solution

Un dels jardins més extensos i elegants de la ciutat, que envolten la residència de la família reial espanyola a Barcelona, l’anomenat Palauet Albéniz. Els jardins es troben a la muntanya de Montjuïc, i tenen una superfície total de 3,63 hectàrees.

10% de descompte en la teva compra online

Amb només un bitllet, gaudeix de les tres rutes del Barcelona Bus Turístic pujant i baixant del bus tantes vegades com vulguis.

Què visitar als Jardins Joan Maragall?

L’origen dels jardins es remunta a l’Exposició Universal de 1929, que tenia la seva seu a la muntanya de Montjuïc. Els arquitectes i paisatgistes Jean-Claude Nicolas Forestier, responsable també del parc Maria Luisa a Sevilla i de gran part dels parcs de París, i el seu deixeble Nicolau Maria Rubió i Tudurí, que es van encarregar de dissenyar el projecte, van combinar l’estil classicista francès amb el mediterrani i van incloure pèrgoles i terrasses als jardins.

Els jardins s’organitzen en tres zones:

  • L’àrea de la façana principal del palau, amb dos estanys a cada extrem, una zona central de parterres i l’escultura "Susana en el baño", de Théophile-Eugène-Victor Barrau, a l’extrem oposat al palau.
  • Els laterals del palau, la zona dels antics jardins de 1929, on trobareu dues fonts amb tritons i dues escultures amb el nom "Mujer Recostada", d’Enric Monjo.
  • La zona nord, on destaca un pati amb una columnata jònica i l’escultura "Serena", de Pilar Francesch i on es situa l’ermita de Santa Madrona.

 

Com arribar als Jardins Joan Maragall?

Des de la parada MNAC de la Ruta Vermella del Barcelona Bus Turístic, veureu els jardins just darrere del Palau Nacional (seu del MNAC).

 

Per als més curiosos

  • Sabies que: Els jardins reben el nom d’un dels poetes més afamats de la literatura catalana, Joan Maragall, avi de l’alcalde de Barcelona durant els Jocs Olímpics Pasqual Maragall.
  • Consell del barceloní: Planifica la teva visita i consulta els horaris dels jardins amb antelació, perquè obren només els caps de setmana.
  • Imprescindible per a: Qui vulgui fugir de les multituds i escoltar el cant dels ocells.