Palau Requesens - Reial Acadèmia de les Bones Lletres | Hop on Hop Off Barcelona

Hem dissenyat una ruta molt especial per la ciutat de Barcelona, guiada en viu en català i castellà. Fes ara la teva reserva Barcelona Panoràmica! Més endavant tornarem a oferir-te el servei puja-baixa del nostre tour oficial.

  • Inici
  • Palau Requesens - Reial Acadèmia de les Bones Lletres

Palau Requesens - Reial Acadèmia de les Bones Lletres

Un palau gòtic assentat sobre la muralla romana

Hola Barcelona, your travel solution

Construït sobre una part de l’antiga muralla romana de Barcelona, aquest palau gòtic és un dels millor conservats de la ciutat. El Palau Requesens, al barri Gòtic, era el palau privat més gran de la Barcelona medieval i actualment acull l’Acadèmia de les Bones Lletres de Barcelona.

10% de descompte en la teva compra online

Amb només un bitllet, gaudeix de les tres rutes del Barcelona Bus Turístic pujant i baixant del bus tantes vegades com vulguis.

Per què visitar el Palau Requesens?

Tot i que el Palau Requesens es va bastir al segle XIII, les reformes posteriors, segurament fetes als segles XVI i XVII, ens han deixat un palau d’estil principalment gòtic, el més gran de propietat privada de la Barcelona medieval. Situat molt a prop de l’església de Sant Just, al barri Gòtic, aquest palau té la particularitat d’assentar-se sobre una part de la muralla romana.

Dues torres de l’antiga muralla estan unides per un arc de mig punt, mentre que un altre sector de la fortificació va ser perforat per obrir les dependències del palau, construïdes sobre un ample arc apuntat que arrenca des del terra.

L’accés al palau es fa a través d’una porta que es troba al final del carrer del Bisbe Caçador i que dona a un pati gòtic, reformat al segle XVII i en el qual destaca una gran escala i una de les torres de la muralla romana. Sota l’escala, un arc de mig punt marca l’accés a una sala anomenada el Tinellet per la seva similitud amb el Saló del Tinell, mentre que en la planta noble trobareu una llotja gòtica amb dos sectors de tres arcs apuntats cadascun que s’assenten sobre esveltes columnes. A més de la llotja, a la planta noble també veureu el saló de sessions de l’Acadèmia de les Bones Lletres de Barcelona. A l’extrem nord, s’obre un pati amb un estany central envoltat d’arbres i una alqueria de dos pisos d’estil neoclàssic.

Els murs del pati compten amb finestres geminades i trífores gòtiques, probablement afegides en alguna de les reformes, conjuntament amb la llotja de columnes prismàtiques i sostres volats de fusta que es van agregar al mur que és part de la muralla romana. L’edifici, protegit com a bé cultural d’interès nacional, va ser completament restaurat l’any 1970 i des de 1972 allotja també la Galeria de Catalans Il·lustres.

 

Com arribar al Palau Requesens? 

Des de la parada del Barri Gòtic de la Ruta vermella del Barcelona Bus Turístic podeu arribar al Palau Requesens que està molt a prop de l’Església dels Sants Just i Pastor.

 

Per als més curiosos

  • Sabies que: La precursora de l’Acadèmia de les Bones Lletres de Barcelona va ser l’Acadèmia dels Desconfiats, fundada l’any 1700 per diversos erudits, entre els quals destaca la figura de Pau Dalmases, propietari del Palau Dalmases, que es troba al carrer Montcada.
  • Consell del barceloní: Si esteu per la zona, apropeu-vos a la basílica de Sant Just i pugeu al seu mirador, un dels millors que trobareu al centre de Barcelona!