Palau Robert | Hop on Hop off Barcelona

15/12: a causa del partit del FC Barcelona a l’Estadi Olímpic, la Ruta Vermella no donarà servei a la zona de la plaça d’Espanya i Montjuïc a partir de les 16 h.

Palau Robert

Un palau neoclàssic enmig de la Barcelona modernista

Hola Barcelona, your travel solution

A la cantonada de Passeig de Gràcia amb la Diagonal, trobareu un edifici amb uns jardins d’un verd intens. Es tracta del Palau Robert, construït entre 1898 i 1903. Va ser la residència privada del marquès de Robert, un aristòcrata, financer i polític. Actualment acull diverses sales d’exposicions, el Centre d'Informació de Catalunya i l'Oficina de Turisme de Catalunya a Barcelona.

Barcelona Bus Turístic, a l’app Hola Barcelona

La teva app per visitar la ciutat amb el Barcelona Bus Turístic: rutes, parades i llocs més emblemàtics. També hi portaràs els teus bitllets còmodament!

app Hola Barcelona

Per què visitar el Palau Robert?

El Palau Robert és un exemple d'arquitectura neoclàssica de finals del segle XIX i principis del XX, que contrasta amb el modernisme vigent a l’època. El palau, residència de Robert Robert i Surís, marquès de Robert, està fet amb pedra del massís del Montgrí. Va ser dissenyat per l'arquitecte francès Henri Grandpierre, que havia treballat a l'Exposició Universal de París de 1900, tot i que les obres, que es van fer entre 1898 i 1903, van ser dirigides per l'arquitecte Joan Martorell i Montells.

Es tracta d’una construcció de planta rectangular articulada al voltant d'un pati interior obert amb una claraboia. Destaquen els jardins, que van ser dissenyats pel jardiner municipal Ramon Oliva, el mateix que posteriorment va idear els de la Plaça Catalunya. Sorprenen per la quantitat i densitat de vegetació que omple els tres grans parterres i per les seves palmeres, que procedeixen de l’Exposició Universal de Barcelona de 1888.

L’any 2003 l’arquitecta Sílvia Farriol va remodelar les antigues cotxeres, destinades a guardar els vehicles dels propietaris, i les va convertir en dues sales polivalents. També va remodelar la zona verda i va enderrocar el mur del carrer Còrsega, que va ser substituït per una reixa que permet veure el jardí des del carrer. El mobiliari va ser obra de Miguel Milá i el disseny va anar a càrrec de Bet Figueras, arquitecta paisatgista.

Actualment, els jardins estan oberts al públic i el Palau Robert acull un centre d'exposicions amb quatre sales, un espai per a conferències, el Centre d'Informació de Catalunya i l'Oficina de Turisme de Catalunya a Barcelona.

 

Com arribar al Palau Robert?

Es pot arribar fàcilment al Palau Robert des de la parada Passeig de Gràcia – La Pedrera de les Rutes Vermella i Blava del Barcelona Bus Turístic. Només heu de caminar pel Passeig de Gràcia en direcció a la Diagonal i el trobareu a la cantonada esquerra.

 

Per als més curiosos

  • Sabies que: Als anys 30, el segon marquès de Robert va encarregar un projecte de reforma que consistia en convertir el palau en un “Lido” amb hotel, saló de festes, teatre, cabaret i frontó. La idea no va prosperar i el 1936 el president Tarradellas va destinar l’edifici al Departament de Cultura de la Generalitat.
  • Consell del barceloní: Els jardins del Palau Robert són un racó de pau enmig d’una zona molt transitada de la ciutat. Si necessiteu un descans, no us ho penseu i aneu-hi.
  • Imprescindible per: Als qui hagin patit una sobredosi de modernisme i desitgin gaudir d’una arquitectura més sòbria.