Gran Teatre del Liceu | Hop on Hop Off Barcelona

Amb motiu de la Cursa de la Mercè, diumenge, 19 de setembre, el servei del Barcelona Bus Turístic patirà afectacions durant tot el matí, fins a les 15.00 hores. Informa-te’n a les parades o amb el personal del servei.

  • Inici
  • Gran Teatre del Liceu

Gran Teatre del Liceu

El gran teatre d’òpera de la burgesia catalana

Hola Barcelona, your travel solution

El Gran Teatre del Liceu, conegut pels barcelonins com El Liceu, és considerat un dels teatres d’òpera més importants del món. Situat a La Rambla, es va construir l’any 1847 per allotjar-hi el Conservatori de Música, a més d’un espai on la burgesia de la ciutat pogués gaudir de representacions d’òpera.

10% de descompte en la teva compra online

Amb només un bitllet, gaudeix de les tres rutes del Barcelona Bus Turístic pujant i baixant del bus tantes vegades com vulguis.

Per què visitar el Gran Teatre del Liceu?

Pels seus escenaris han passat alguns dels cantants d’òpera més reconeguts. La seva història, però, va lligada a una certa “maledicció”, doncs al llargs dels anys ha patit dos incendis (un el 1861 i un altre el 1994) i un atemptat amb bomba el 1893. L’edifici actual és la restauració, acurada i totalment fidel a l’original, que es va fer després de l’incendi de 1994.

El Liceu va ser obra de l’arquitecte Miquel Garriga i Roca, qui responia un encàrrec de la societat Liceo Filarmónico y Dramático de Barcelona de Su Majestad la Reina Isabel II, creat el 1838 per la Milícia Nacional com a centre d’ensenyament de música, cant i art dramàtic. Es va acabar de construir l’any 1847 i aquell mateix any es va estrenar amb l’òpera "Anna Bolena" de Donizetti. Es va aixecar damunt el solar de l’antic convent dels Trinitaris i el seu disseny està inspirat en la forma canònica dels teatres a la italiana i, concretament, en La Scala de Milà.

Té una sala en forma de ferradura, que compta amb una platea i cinc pisos amb llotges en tres d'ells, però amb la particularitat que les llotges del Liceu només se separen amb mampares baixes. Durant els seus primers 100 anys d’història va ser el teatre amb més aforament d’Europa. A Barcelona, va ser la seu de la vida burgesa i el centre del moviment wagnerià, que va tenir molts seguidors a la ciutat i que avui dia encara perdura.

Actualment, el Liceu disposa de 2.292 places. A més d’assistir a alguna de les seves representacions, no us podeu perdre visitar la Sala Gran, el Foyer, el Saló dels Miralls, i també el Cercle del Liceu, amb les seves estances decorades amb pintures de Ramon Casas, Modest Urgell, Santiago Rusiñol i Francesc Miralles, entre d’altres.

 

Com arribar al Gran Teatre del Liceu?

El Liceu es troba gairebé al mig de La Rambla. Podeu arribar-hi caminant des de la Plaça Catalunya, on es troba l’origen i el final de les Rutes Vermella i Blava del Barcelona Bus Turístic. O bé des de la parada Colom – Museu Marítim de la Ruta Vermella.

 

Per als més curiosos

  • Sabies que: A diferència d'altres ciutats europees on la monarquia finançava els teatres d'òpera, el Gran Teatre del Liceu es va construir mitjançant les aportacions de la burgesia. Tot i que es va demanar ajut a la reina Isabel, aquesta es va negar a contribuir a la construcció, per la qual cosa l'estructura de l’edifici es va dissenyar sense llotja reial.
  • Consell del barceloní: La millor manera de gaudir del Liceu és anant-hi a veure una representació. La temporada d'òpera, dansa i música s'inicia al mes de setembre i es perllonga fins al juliol, així que si no ens visiteu a l’agost, consulteu la programació.
  • Imprescindible per a: Entusiastes de l’òpera, la dansa i la música clàssica.