Museu Egipci de Barcelona | Hop on Hop off Barcelona

13/05: a causa del partit del FC Barcelona a l’Estadi Olímpic, la Ruta Vermella no donarà servei a la zona de la plaça d’Espanya i Montjuïc a partir de les 18 h.

19/05: a causa del partit del FC Barcelona a l’Estadi Olímpic, la Ruta Vermella no donarà servei a la zona de la plaça d’Espanya i Montjuïc a partir de les 18 h.

  • Inici
  • Museu Egipci de Barcelona

Museu Egipci de Barcelona

El primer museu egipci d’Espanya

Hola Barcelona, your travel solution

La passió per la cultura faraònica de l’hoteler i col·leccionista Jordi Clos va donar com a fruit el primer museu dedicat a la cultura faraònica d’Espanya. El 1992, una setantena de peces arqueològiques es van exposar el 1992 a l'Hotel Claris de Barcelona. L’acollida per part del públic va ser tan positiva, que es va acabar constituint la Fundació Arqueològica Clos, que poc després, l’any 1994, promouria la creació del primer museu sobre l’antic Egipte a Espanya. Actualment s’hi exhibeixen més de 1.100 peces.

Barcelona Bus Turístic, a l’app Hola Barcelona

La teva app per visitar la ciutat amb el Barcelona Bus Turístic: rutes, parades i llocs més emblemàtics. També hi portaràs els teus bitllets còmodament!

app Hola Barcelona

Per què visitar el Museu Egipci?

La visita al Museu Egipci permet veure una exposició permanent i consultar la  biblioteca, que reuneix més de 10.000 documents. La mostra s’articula a partir d’eixos temàtics clau, com ara la figura del faraó, els déus, les pràctiques funeràries o el culte al cos, que ens transporten de l’Eixample barceloní a l’antic Egipte. Destaquen obres com l’estàtua de Ramsès III, algunes mòmies espectaculars i centenars d’objectes, com joies, esteles funeràries, estris domèstics, retrats, etc.

El museu desenvolupa també una destacada tasca educativa, destinada a difondre la cultura faraònica a un públic de totes les edats, per això organitza tallers, cursos i escapades a jaciments arqueològics. A més, des de l’any 2000 és la seu de l’Escola d’Egiptologia, la primera del país d’ensenyament d’egiptologia.

 

Com arribar al Museu Egipci de Barcelona?

Des de la parada Casa Batlló – Fundació Antoni Tàpies de les Rutes Vermella i Blava del Barcelona Bus Turístic. Veureu el Museu Egipci tot just girant pel carrer València.

 

Per als més curiosos

  • Sabies que: La Fundació Arqueològica Clos està especialitzada en art egipci, però la col·lecció també inclou peces d’altres civilitzacions. Per exemple, de la precolombina, part de la qual es pot veure al Museu de les Cultures del Món.
  • Consell del barceloní: El museu també organitza visites guiades nocturnes i centrades en l'art culinari de l'antic Egipte que acaben amb una degustació de productes típics de la civilització del país del Nil.
  • Imprescindible per: Canviar totalment d’època i viatjar del modernisme a l’antic Egipte.