Museu d'Història de Catalunya | Hop on Hop Off Barcelona

El Barcelona Bus Turístic suspèn temporalment el servei com a mesura de prevenció davant de la Covid-19.

  • Inici
  • Museu d'Història de Catalunya

Museu d'Història de Catalunya

La història de Catalunya, narrada des del Palau de Mar

Hola Barcelona, your travel solution

Ubicat en un edifici típic de l’arquitectura portuària del segle XIX, aquest museu us permetrà conèixer l’evolució de la cultura catalana. El Museu d’Història de Catalunya va ser creat el 1996 per la Generalitat de Catalunya amb la missió d’oferir una visió de la història de Catalunya des de l’època prehistòrica fins a l’actualitat.

10% de descompte en la teva compra online

Amb només un bitllet, gaudeix de les tres rutes del Barcelona Bus Turístic pujant i baixant del bus tantes vegades com vulguis.

Per què visitar el Museu d’Història de Catalunya?

El Museu d’Història de Catalunya es troba al Palau de Mar de Barcelona, un exponent de l’arquitectura portuària projectat i construït entre 1880 i 1890 per l'enginyer Maurici Garrán amb la intenció de destinar-lo a dipòsit comercial. El palau, un dels elements més importants del patrimoni industrial de Catalunya, va acollir els antics Magatzems Generals de Comerç, on es guardaven les mercaderies que arribaven al port, fins que l’any 1992 va ser remodelat pels arquitectes Josep Benedito i Agustí Mateos amb l’objectiu d’acollir la seu del museu, del Centre d'Història Contemporània de Catalunya i del Departament de Benestar i Família de la Generalitat de Catalunya.

Al Museu d'Història de Catalunya, que es va inaugurar el febrer de 1996, trobareu una col·lecció d'objectes, documents, recreacions històriques, ambientacions i equipaments audiovisuals que acosten de manera lúdica la història de l'evolució de la cultura catalana. L'exposició permanent us convida a fer un recorregut per la història de Catalunya enfocada en les característiques i evolució de les societats que han ocupat el territori, remarcant tant la vessant política, com la social, econòmica i cultural, amb un caràcter visiblement didàctic i popular.

 

Com arribar al Museu d’Història de Catalunya?

A la Ruta Vermella del Barcelona Bus Turístic teniu la parada Museu d’Història de Catalunya.

 

Per als més curiosos

  • Sabies que: El projecte del Palau de Mar s'inspira en els edificis portuaris anglesos de l'època, com els "docks" dels ports de Londres o Liverpool.
  • Consell del barceloní: A l’estiu, el museu organitza nits de concerts a la seva terrassa.
  • Imprescindible per: Aprofundir en la història i cultura de Catalunya des d’un punt de vista lúdic i didàctic.