Museu Etnològic de Barcelona | Hop on Hop Off Barcelona

El Barcelona Bus Turístic està fora de servei temporalment. Més endavant tornarem a oferir-te el servei puja-baixa del nostre tour oficial perquè gaudeixis dels indrets i edificis més emblemàtics de la ciutat.

  • Inici
  • Museu Etnològic de Barcelona

Museu Etnològic de Barcelona

Un espai per conèixer la diversitat i riquesa de la nostra societat

Hola Barcelona, your travel solution

El Museu Etnològic ofereix un recorregut antropològic estructurat en sis grans àmbits que, mitjançant objectes, audiovisuals, textos i continguts multimèdia, expliquen l’evolució cultural i social de Catalunya.

10% de descompte en la teva compra online

Amb només un bitllet, gaudeix de les tres rutes del Barcelona Bus Turístic pujant i baixant del bus tantes vegades com vulguis.

Què visitar al Museu Etnològic?

El Museu Etnològic de Barcelona té el seu origen en la petició d’un seguit d’intel·lectuals i acadèmics de l’etnografia catalana que, a principis del segle XX, van impulsar la creació d’un centre d’interpretació de la realitat cultural, social i econòmica de les societats tradicionals. El 1942 es va crear el Museu d’Indústries i Arts Populars i, el 1949, el Museu Etnològic i Colonial.

Aquests dos museus van nodrir una col·lecció que incloïa col·leccions aplegats per prohoms de Catalunya —durant la segona meitat del segle XIX i començaments del segle XX— a les Filipines, a Guinea Equatorial, a l’Equador i al Perú, així com materials de cultura popular i tradicional propis de societats d’arreu de Catalunya.

El 1962 els dos museus es van unificar en un de sol i, el 1973, es va inaugurar l’edifici on es troba actualment la col·lecció del museu que té relació amb la tradició cultural i social de Catalunya. Les peces de les cultures d’Àfrica, Àsia, Amèrica i Oceania es troben exposades al Museu de les Cultures del Món, que es va tornar a separar del Museu Etnològic el 2012.

 

Com arribar al Museu Etnològic?

El Museu Etnològic de Barcelona es troba al costat del Museu Nacional d’Art de Catalunya. Per arribar-hi, podeu agafar la Ruta Vermella del Barcelona Bus Turístic i baixar a la parada del MNAC.

 

Per als més curiosos

  • Sabies que: Es tracta del primer edifici del segle XX que es va dissenyar expressament per allotjar un museu a Barcelona.
  • Consell del barceloní: Si entreu al museu, no deixeu de contemplar "El Mur": un gran fris d’objectes que ocupa tot un lateral de la sala gran del museu i que en realitat constitueix un verdader collage que integra peces de diferents orígens geogràfics, històrics i temàtics.
  • Imprescindible per: Transcendir Barcelona i endinsar-se a la vida rural de Catalunya.