Museu d'Arqueologia de Catalunya | Hop on Hop Off Barcelona

Hem dissenyat una ruta molt especial per la ciutat de Barcelona, guiada en viu en català i castellà. Fes ara la teva reserva Barcelona Panoràmica! Més endavant tornarem a oferir-te el servei puja-baixa del nostre tour oficial.

  • Inici
  • Museu d'Arqueologia de Catalunya

Museu d'Arqueologia de Catalunya

Joies arqueològiques de Catalunya, la península Ibèrica i la Mediterrània

Hola Barcelona, your travel solution

Una exposició permanent de més de 4000 m² des de la prehistòria fins a l’inici de l’època medieval. La seu del Museu d’Arqueologia de Catalunya a Barcelona, que s’ubica al que va ser Palau d’Arts Gràfiques durant l’Exposició Universal de 1929,  proposa un viatge pels principals jaciments arqueològics de Catalunya, així com d'altres d'arreu de la Península i d'altres pobles de la Mediterrània.

10% de descompte en la teva compra online

Amb només un bitllet, gaudeix de les tres rutes del Barcelona Bus Turístic pujant i baixant del bus tantes vegades com vulguis.

Per què visitar el Museu d’Arqueologia de Catalunya?

A la muntanya de Montjuïc trobareu la seu de Barcelona del Museu d’Arqueologia de Catalunya, fundat el 1932 amb la intenció d’oferir una mostra permanent dels vestigis arqueològics que il·lustren l’evolució de Catalunya i el seu entorn durant la prehistòria i la història antiga. Les sales i oficines estan ubicades al que va ser Pavelló d’Arts Gràfiques de l’Exposició Universal de Barcelona 1929, un edifici concebut per a ser efímer, que l'arquitecte Josep Gudiol va condicionar per convertir-lo en instal·lació museística i que ha resistit el pas dels anys.

Renovada entre el 2010 i el 2013, l'exposició permanent mostra a través de peces, textos, audiovisuals, recursos didàctics, imatges i escenografies els aspectes més destacats de les cultures establertes a Catalunya, la península Ibèrica i el Mediterrani.

La prehistòria, amb un audiovisual sobre els rituals funeraris de l'edat del bronze, la protohistòria, on els ibers en són els protagonistes, les colonitzacions grega i fenícia o la instauració de l'Imperi Romà són alguns dels espais més destacats de la visita. Són peces destacades la corona del Tresor de Torredonjimeno, del segle VIII, la mandíbula d’un Neandertal de fa 53.200 anys, trobada a Sitges i una de les restes humanes més antigues de Catalunya;  el tresor íber de Tivissa, dels segles IV-III aC, les figures votives fenícies, la ceràmica grega o l'estàtua romana del Príap d'Hostafrancs, del segle II dC.

 

Com arribar al Museu d’Arqueologia de Catalunya?

Per arribar al museu, haureu de baixar a la parada Fundació Joan Miró, de la Ruta Vermella de Barcelona Bus Turístic i caminar pel Passeig Santa Madrona, al llarg del qual també trobareu el Museu Etnològic de Barcelona.

 

Per als més curiosos

  • Sabies que: El Museu d'Arqueologia de Catalunya (MAC) és un museu en xarxa format per un conjunt de diferents seus i jaciments, repartits per tota la geografia catalana.
  • Consell del barceloní: A banda de la col·lecció permanent, el Museu d'Arqueologia de Catalunya posa a l'abast del visitant diverses exposicions temporals, a més de tallers didàctics i altres activitats educatives dirigides als més joves, consulta les seves activitats!
  • Imprescindible per: Entusiastes de l’arqueologia.