Parada Eixample | Hop on Hop off Barcelona

19/6: amb motiu del Formula 1 Barcelona Fan Festival, el servei del Barcelona Bus Turístic tindrà afectacions a la zona centre de la ciutat durant tot el dia.

19/05: a causa del partit del FC Barcelona a l’Estadi Olímpic, la Ruta Vermella no donarà servei a la zona de la plaça d’Espanya i Montjuïc a partir de les 18 h.

Parada Eixample

Hola Barcelona, your travel solution

L’Eixample, la quadrícula d’illes octogonals amb xamfrans a 45° que estructura la part central de la ciutat és un dels símbols d’identitat de Barcelona. Des d’aquesta parada podreu descobrir els racons del barri i l’encant de les seves principals vies.

El disseny urbà que és segell d’identitat de Barcelona

La parada de l’Eixample de la Ruta Blava (del Barcelona Bus Turístic, ubicada al carrer de Balmes, està tot just davant del Museu del Modernisme, on trobareu una magnífica col·lecció de mobiliari i arts decoratives modernistes.

És un bon lloc per iniciar un recorregut per Rambla Catalunya, un encisador passeig amb un bulevard central arborat, on joies arquitectòniques com la Casa Serra, la Casa Fargas o l’església de San Ramon de Peñafort s’intercalen amb terrasses i botigues.

A menys de cinc minuts caminat de la parada podeu visitar alguns dels millors edificis modernistes de la ciutat con la Casa Batlló, d’Antoni Gaudí, la Casa Amatller, de Puig i Cadafalch, la Casa Lleó i Morera, de Domènech i Montaner, o la Fundació Tàpies, allotjada en un altre edifici de Domènech i Montaner. I també teniu molt a prop el carrer Enric Granados, enjardinat, i ple de restaurants on fer un mos.

L’Eixample va ser projectat per Ildefons Cerdà. Seguidor dels moviments higienistes, va voler protegir els espais de la vida privada i va projectar edificis que s’aplegaven en dues rengleres al voltant d'un gran pati interior que proporcionava llum natural i ventilació als habitatges. Tot i que les pressions urbanístiques van desvirtuar aspectes del pla, encara es poden visitar alguns dels interiors d’illa que s’han recuperat per a servir d’espai públic de socialització, tal com contemplava el disseny original.

Si esteu interessats a conèixer la història del moviment que ha marcat la fisonomia de Barcelona, al Museu del Modernisme trobareu objectes, pintures i tota mena de manifestacions modernistes realitzades a Catalunya, entre elles, una extensa col·lecció de mobiliari de l’època, que inclou peces de la Casa Batlló i de la Casa Lleó i Morera.

Qué veure