Fundació Suñol | Hop on Hop off Barcelona

20/7: amb motiu de la desfilada del Pride Barcelona 2024, el servei del Barcelona Bus Turístic podrà tenir afectacions de les 17 h a les 20.30 h.

19/05: a causa del partit del FC Barcelona a l’Estadi Olímpic, la Ruta Vermella no donarà servei a la zona de la plaça d’Espanya i Montjuïc a partir de les 18 h.

Fundació Suñol

Un espai per descobrir les últimes creacions artístiques

Hola Barcelona, your travel solution

La Fundació Suñol exhibeix una de les col·leccions d’art contemporani més importants de Barcelona. Situada al districte de Les Corts, la fundació compta amb un fons que sobrepassa les 1.200 obres, amb peces d’autors com Dalí, Picasso, Chillida, Warhol o Miró.

Barcelona Bus Turístic, a l’app Hola Barcelona

La teva app per visitar la ciutat amb el Barcelona Bus Turístic: rutes, parades i llocs més emblemàtics. També hi portaràs els teus bitllets còmodament!

app Hola Barcelona

Per què visitar la Fundació Suñol?

La Fundació Suñol neix l’any 2002 de la voluntat del seu fundador i president, Josep Suñol Soler, de mostrar la seva immensa col·lecció d’art contemporani, adquirida durant els darrers 40 anys del segle XX. De fet, fins al naixement del MACBA, la col·lecció de Josep Suñol va ser la més important d’art contemporani de la ciutat i moltes de les seves obres han viatjat per formar part d’exposicions a l’estranger.

Tot i que la fundació es va constituir l’any 2002, Josep Suñol ja havia mostrat la seva col·lecció en diversos espais, fins que l’any 2007, després d’un període d’adaptació de l’edifici, va obrir les seves portes al Passeig de Gràcia. Les peces de la col·lecció, que inclou més de 1.200 obres de les avantguardes històriques d’artistes com Picasso, Miró, Man Ray, Tàpies, Gordillo, Warhol, Dalí, Solano, Zush, Pérez Villalta, Villalba, Llimós i Boetti, es poden veure en les exposicions temporals que s’hi organitzen periòdicament.

A banda, la fundació també disposa d’un espai, anomenat Nivell Zero, on es programen activitats complementàries lligades a l’art contemporani.

 

Com arribar a la Fundació Suñol?

Amb la Ruta Blava del Barcelona Bus Turístics arribareu a la parada Futbol Club Barcelona, des d’on podreu passejar fins a la Fundació Suñol.

 

Per als més curiosos

  • Sabies que: L’any 1980 es va inaugurar un espai per emplaçar-hi les obres que Josep Suñol continuava adquirint i que també va servir com un taller-habitatge on els artistes podien instal·lar-s’hi. Alguns dels creadors que van passar per aquest estudi foren Tom Carr, Pablo Maeso, José Noguero, Sergi Aguilar i Rosa Amorós, però qui més temps s’hi va estar fou Zush (avui, Evru).
  • Consell del barceloní: Si passegeu pel districte de Les Corts,  dediqueu una bona estona a l’art i no us perdeu les col·leccions de la Fundació Suñol.
  • Imprescindible per a: Entusiastes de l’art contemporani.