Fundació Suñol | Hop on Hop Off Barcelona

Hem dissenyat una ruta molt especial per la ciutat de Barcelona, guiada en viu en català i castellà. Fes ara la teva reserva Barcelona Panoràmica! Més endavant tornarem a oferir-te el servei puja-baixa del nostre tour oficial.

Fundació Suñol

Un espai per descobrir les últimes creacions artístiques

Hola Barcelona, your travel solution

La Fundació Suñol exhibeix una de les col·leccions d’art contemporani més importants de Barcelona. Situada al número 98 del Passeig de Gràcia, la fundació compta amb un fons que sobrepassa les 1.200 obres, amb peces d’autors com Dalí, Picasso, Chillida, Warhol o Miró.

10% de descompte en la teva compra online

Amb només un bitllet, gaudeix de les tres rutes del Barcelona Bus Turístic pujant i baixant del bus tantes vegades com vulguis.

Per què visitar la Fundació Suñol?

La Fundació Suñol neix l’any 2002 de la voluntat del seu fundador i president, Josep Suñol Soler, de mostrar la seva immensa col·lecció d’art contemporani, adquirida durant els darrers 40 anys del segle XX. De fet, fins al naixement del MACBA, la col·lecció de Josep Suñol va ser la més important d’art contemporani de la ciutat i moltes de les seves obres han viatjat per formar part d’exposicions a l’estranger.

Tot i que la fundació es va constituir l’any 2002, Josep Suñol ja havia mostrat la seva col·lecció en diversos espais, fins que l’any 2007, després d’un període d’adaptació de l’edifici, va obrir les seves portes al Passeig de Gràcia. Les peces de la col·lecció, que inclou més de 1.200 obres de les avantguardes històriques d’artistes com Picasso, Miró, Man Ray, Tàpies, Gordillo, Warhol, Dalí, Solano, Zush, Pérez Villalta, Villalba, Llimós i Boetti, es poden veure en les exposicions temporals que s’hi organitzen periòdicament.

A banda, la fundació també disposa d’un espai, anomenat Nivell Zero, on es programen activitats complementàries lligades a l’art contemporani.

 

Com arribar a la Fundació Suñol?

Amb la Ruta Blava i la Ruta Vermella del Barcelona Bus Turístics arribareu a la parada Passeig de Gràcia – La Pedrera, des d’on podreu passejar fins a la Fundació Suñol.

 

Per als més curiosos

  • Sabies que: L’any 1980 es va inaugurar un espai al barri de Les Corts per emplaçar-hi les obres que Josep Suñol continuava adquirint i que també va servir com un taller-habitatge on els artistes podien instal·lar-s’hi. Alguns dels creadors que van passar per aquest estudi foren Tom Carr, Pablo Maeso, José Noguero, Sergi Aguilar i Rosa Amorós, però qui més temps s’hi va estar fou Zush (avui, Evru).
  • Consell del barceloní: Si visiteu La Pedrera no deixeu de fer una ullada a la Fundació Suñol, està a pocs metres de l’edifici de Gaudí!
  • Imprescindible per a: Entusiastes de l’art contemporani.