Palau Castanyer | Hop on Hop Off Barcelona

La Ruta Verda es troba fora de servei. Gaudeix dels llocs més emblemàtics de la ciutat amb la Ruta Blava i la Ruta Vermella.

Amb motiu de la Zurich Marató de Barcelona del diumenge 19 de març, el Barcelona Bus Turístic prestarà servei a partir de les 13 hores, aproximadament.

Palau Castanyer

Un palau neoclàssic amb un jardí elevat

Hola Barcelona, your travel solution

Un palau neoclàssic que amaga un distingit pati i un jardí elevat. Al final del carrer comercial de Portaferrissa trobareu el carrer dels Boters, on s’alcen alguns edificis interessants, com el Palau Castanyer.

10% de descompte en la teva compra online

Amb només un bitllet, gaudeix de les dues rutes del Barcelona Bus Turístic pujant i baixant del bus tantes vegades com vulguis.

Per què visitar el Palau Castanyer?

El Palau Castanyer es troba al carrer dels Boters, al Barri Gòtic, una via estreta dedicada al gremi, en la qual destaca aquesta casa de façana neoclàssica del segle XIX que fou la seu social del partit de la burgesia catalana durant les primeres dècades del segle XX: la Lliga Regionalista.

Es tracta d’un edifici de pedra amb encoixinat a la planta baixa i balcons individuals al pis principal, que estan coronats per frontons triangulars amb el timpà llis. Els portals rectangulars donen a un pati interior que es pot visitar, ara ocupat per una botiga, i del qual antigament naixia l’escala que donava a la planta noble. Al fons d’aquest primer pis, trobareu un elegant pati i un jardí elevat amb una font de tosca i el terra enrajolat.

 

Com arribar al Palau Castanyer?

Podeu arribar al carrer dels Boters i al Palau Castanyer des de la parada del Barri Gòtic de la línia Vermella del Barcelona Bus Turístic o bé des de la Plaça Catalunya, origen i final tant de la Ruta Vermella com de la Ruta Blava del Barcelona Bus Turístic.

 

Per als més curiosos

  • Sabies que: El gremi dels boters tenia per patrona a santa Eulàlia, perquè la llegenda deia que en un dels 13 martiris que havia sofert l’havien fet rodolar dintre d’una bota plena de claus i vidres trencats.
  • Consell del barceloní: El Palau Castanyer i l’edifici que es troba al costat, la Casa Cornet o Palau Castell de Pons són dos exemples de l’arquitectura de començaments del XIX.