Palau Maldà | Hop on Hop off Barcelona

Dissabte 16, Ruta Vermella sense servei a Montjuïc a partir de les 17 h pel partit del FC Barcelona. 

Diumenge 17, afectacions generals al servei fins a les 15 h a causa de la Cursa de la Mercè.

Amb motiu del partit del FC Barcelona a l’Estadi Olímpic el dissabte 23 de setembre, la Ruta Vermella no donarà servei a la zona de plaça d’Espanya i Montjuïc a partir de les 17.00 hores. Informa-te’n a les parades o amb el personal del servei.

Palau Maldà

Residència familiar noble del segle XVII

Hola Barcelona, your travel solution

Un gran edifici d’habitatges i façana de pedra va ser testimoni de la redacció d’un  dels dietaris més populars de la llengua catalana. El Palau Maldà, residència de barons al segle XVII, acull actualment les galeries comercials més antigues de Barcelona.

10% de descompte en la teva compra online

Amb només un bitllet, gaudeix de les dues rutes del Barcelona Bus Turístic pujant i baixant del bus tantes vegades com vulguis.

Per què visitar el Palau Maldà?

El Palau Maldà és un edifici residencial de grans dimensions que va ser construït al segle XVII per la família Cortada. Està ubicat entre els carrers del Pi i de Perot lo Lladre, al barri Gòtic de Barcelona i va ser propietat dels barons de Maldà i Maldanell. El Baró de Maldà era l’escriptor Rafael d’Amat i de Cortada, que va viure en aquest edifici mentre escrivia el seu dietari "Calaix de Sastre".

El palau té tres plantes i una façana de pedra amb arcs rebaixats a la planta baixa i balcons en els dos pisos superiors. Al segle XIX, arran d’un enllaç matrimonial, va passar a mans dels marquesos de Castellbell i, després de la Guerra Civil, les seves plantes es van transformar en habitatges, mentre que al pis inferior es va ubicar un cinema, que perdura fins avui.

 

Com arribar al Palau Maldà?

Podeu arribar al carrer del Pi i al Palau Maldà des de la parada del Barri Gòtic de la línia Vermella del Barcelona Bus Turístic o bé des de la Plaça Catalunya, origen i final tant de la Ruta Vermella com de la Ruta Blava del Barcelona Bus Turístic.

 

Per als més curiosos

  • Sabies que: Rafael d'Amat i de Cortada va ser l'autor d'un immens dietari en 60 volums, que va escriure des de l’any 1769 fins a la seva mort el 1819 i que duu el títol de "Calaix de Sastre". El text és la millor crònica de la Barcelona de finals del XVIII i començaments del XIX.
  • Consell del barceloní: Si creueu les galeries Maldà i sortiu a la Plaça del Pi, trobareu just al costat la Casa del Gremi de Revenedors, que té els esgrafiats més antics de Barcelona (1685). Allà s’hi troba una popular botiga de ganivets centenària, oberta el 1911, la Ganiveteria Roca.