El Tibidabo | Barcelona Bus Turístic

Amb motiu de la Cursa El Corte Inglés, diumenge 7 d'abril, la Ruta Vermella i algunes parades de la Ruta Blava quedaran afectades de 9 a 14 hores aproximadament. Informa-te'n a les parades.

El Tibidabo

La Muntanya Màgica dels barcelonins

Hola Barcelona, your travel solution

El Tibidabo és, amb 512 metres, el punt més alt de la serra de Collserola. És popular per les seves vistes sobre la ciutat de Barcelona i per la seva oferta cultural i lúdica, que inclou el parc d’atraccions més antic d’Espanya, un temple neogòtic, una moderna torre de comunicacions, un observatori astronòmic i, sobretot, molta màgia.

Per què visitar el Tibidabo?

La muntanya del Tibidabo és coneguda pels barcelonins com la Muntanya Màgica. A banda de ser el pulmó de Barcelona, hi trobareu una barreja curiosa entre edificis antics i moderns, entre calma i acció, i una de les millors vistes de Barcelona. Alguns dels punts més destacats són:

  • El Parc d’Atraccions del Tibidabo: El més antic d’Espanya i un dels primers a Europa. Es va inaugurar l’any 1899 i encara conserva algunes de les seves atraccions originals.
  • El Temple del Sagrat Cor: Un edifici monumental d’estil neogòtic coronat per una estàtua de bronze del Sagrat Cor i que té un ascensor que us permetrà pujar a la part superior, des d’on podreu veure tota Barcelona.
  • La Torre de Collserola: Construïda per als Jocs Olímpics de Barcelona 1992, va ser dissenyada per l’arquitecte Norman Foster. Fa 288 metres d’altura i a la desena planta, que es troba a 115 metres, té un mirador que ofereix unes vistes panoràmiques de la ciutat.
  • L’Observatori Fabra: Inaugurat l’any 1904, és propietat de la Reial Acadèmia de Ciències i Arts de Barcelona. Es tracta del quart observatori en actiu més antic del món. Actualment centra la seva activitat en la recerca astronòmica, i també recull dades meteorològiques i sísmiques.

 

Com arribar al Parc del Tibidabo?

Des de la parada Tramvia Blau – Tibidabo, de la Ruta Blava, podeu agafar el Tramvia Blau, que us deixarà al Funicular del Tibidabo, amb el que podreu pujar fins al Parc d’Atraccions del Tibidabo i el Temple del Sagrat Cor.

  • Sabies que: A la dreta del Temple de Sagrat Cor encara es pot veure l’ermita primitiva que es va construir l’any 1886, quan encara no hi havia res a la zona.
  • Consell del barceloní: Si voleu anar al Tibidabo, recordeu que amb el vostre bitllet del Barcelona Bus Turístic teniu descompte al Funicular del Tibidabo i al Parc d’Atraccions.
  • Imprescindible per a: Famílies amb nens que necessitin una bona dosi d’adrenalina.