El Tibidabo | Hop on Hop Off Barcelona

Hem dissenyat una ruta molt especial per la ciutat de Barcelona, guiada en viu en català i castellà. Fes ara la teva reserva Barcelona Panoràmica! Més endavant tornarem a oferir-te el servei puja-baixa del nostre tour oficial.

El Tibidabo

La Muntanya Màgica dels barcelonins

Hola Barcelona, your travel solution

El Tibidabo és, amb 512 metres, el punt més alt de la serra de Collserola. És popular per les seves vistes sobre la ciutat de Barcelona i per la seva oferta cultural i lúdica, que inclou el parc d’atraccions més antic d’Espanya, un temple neogòtic, una moderna torre de comunicacions, un observatori astronòmic i, sobretot, molta màgia.

10% de descompte en la teva compra online

Amb només un bitllet, gaudeix de les tres rutes del Barcelona Bus Turístic pujant i baixant del bus tantes vegades com vulguis.

Per què visitar el Tibidabo?

La muntanya del Tibidabo és coneguda pels barcelonins com la Muntanya Màgica. A banda de ser el pulmó de Barcelona, hi trobareu una barreja curiosa entre edificis antics i moderns, entre calma i acció, i una de les millors vistes de Barcelona. Alguns dels punts més destacats són:

  • El Parc d’atraccions del Tibidabo: El més antic d’Espanya i un dels primers a Europa. Es va inaugurar l’any 1899 i encara conserva algunes de les seves atraccions originals.
  • El Temple del Sagrat Cor: Un edifici monumental d’estil neogòtic coronat per una estàtua de bronze del Sagrat Cor i que té un ascensor que us permetrà pujar a la part superior, des d’on podreu veure tota Barcelona. Coneguda com l’església del Tibidabo, el seu interior acull una majestuosa cripta decorada amb mosaics, escenes bíbliques i revestiment d’alabastre.
  • La Torre de Collserola: Construïda per als Jocs Olímpics de Barcelona 1992, va ser dissenyada per l’arquitecte Norman Foster. Fa 288 metres d’altura i a la desena planta, que es troba a 115 metres, té un mirador que ofereix unes vistes panoràmiques de la ciutat.
  • L’Observatori Fabra: Inaugurat l’any 1904, és propietat de la Reial Acadèmia de Ciències i Arts de Barcelona. Es tracta del quart observatori en actiu més antic del món. Actualment centra la seva activitat en la recerca astronòmica, i també recull dades meteorològiques i sísmiques.

El millor del Parc d’atraccions Tibidabo

Algunes de les atraccions que trobaràs en aquest parc temàtic són la clàssica sala dels miralls, més coneguda com Miramiralls, la mítica Muntanya d’Autòmats o l’avió que sobrevola el parc, un antic simulador amb el qual podràs sentir que estàs volant i admirar les vistes més espectaculars. 

A més de recordar la teva infància en aquestes nostàlgiques atraccions, podràs descarregar adrenalina pura en les noves incorporacions al parc, com la Muntanya Russa en la qual sentir el vertigen a cada baixada i la velocitat en els girs més zigzaguejants.  

Et sentiràs com un nan a la Mina d’Or al damunt dels troncs que travessen per dins de l’aigua o crida de terror a l’Hotel Krüeger veient els personatges de les teves pel·lícules de por preferides. A L’Embruixabruixes podràs tornar al món de la bruixeria mentre recorres el parc en una vagoneta penjant.   

Tothom al tren! Puja al Virtual Express, un ferrocarril d’“alta velocitat”. No t’oblidis d’embarcar al Piratta, de pujar a l’Hurakan o al Diavolo, les primeres atraccions del Tibidabo. Els més petits de la casa també s’ho passaran pipa amb la gran varietat d’atraccions per a ells. 

El Mirador del Tibidabo

Si vols tenir les vistes més altes de Barcelona, has de pujar al Mirador del Tibidabo, a aproximadament 500 metres sobre el nivell del mar i al mateix cor de la muntanya màgica. Des d’allí tindràs una panoràmica perfecta de tota la vall en la qual s’assenta la ciutat. Podràs contemplar la mar Mediterrània, l’aeroport del Prat i el port. 

Et recomanem que pugis al Mirador del Tibidabo i contemplis les vistes de la ciutat de nit. Les llums de la ciutat de Barcelona i de la rodalia t’oferiran un paisatge totalment diferent del que hagis admirat de dia. 

Un altre bon mirador del Tibidabo es troba a l’entrada del Temple del Sagrat Cor, on se situa una gran esplanada que ofereix vistes a la Ciutat Comtal.  
 

Com arribar al Tibidabo?

Des de la parada Tramvia Blau – Tibidabo, de la Ruta Blava, podeu agafar el Tramvia Blau, que us deixarà al Funicular del Tibidabo, amb el que podreu pujar fins al Parc d’atraccions del Tibidabo i el Temple del Sagrat Cor.

 

Horaris, preus i entrades al Parc del Tibidabo

L’horari del parc no és el mateix durant tot l’any. Pots consultar els horaris específics per al dia de la teva visita al lloc web oficial del Parc d'atraccions del Tibidabo

Les entrades es poden comprar online al web oficial o a les taquilles del parc. Podràs triar la modalitat d’entrada que et vagi millor. Tens la possibilitat de fer-te soci del Tibiclub per obtenir un abonament i estalviar en totes les visites.  

Tota la informació sobre entrades i preus, sobre com inscriure’s al Tibiclub, sobre ofertes i horaris del parc, la trobaràs al lloc web oficial del Parc d'atraccions del Tibidabo

 

Per als més curiosos

  • Sabies que: a la dreta del Temple de Sagrat Cor encara es pot veure l’ermita primitiva que es va construir l’any 1886, quan encara no hi havia res a la zona.
  • Consell del barceloní: si voleu anar al Tibidabo, recordeu que amb el vostre bitllet del Barcelona Bus Turístic teniu descompte al Funicular del Tibidabo i al Parc d’atraccions.
  • Imprescindible per a: famílies amb nens que necessitin una bona dosi d’adrenalina.