El Tibidabo | Hop on Hop Off Barcelona

Amb motiu de la Mitja Marató de Barcelona del diumenge 17 d'octubre, la Ruta Vermella prestarà servei a partir de les 10 hores, aproximadament.

El Tibidabo

La Muntanya Màgica dels barcelonins

Hola Barcelona, your travel solution

El Tibidabo és, amb 512 metres, el punt més alt de la serra de Collserola. És popular per les seves vistes sobre la ciutat de Barcelona i per la seva oferta cultural i lúdica, que inclou el parc d’atraccions més antic d’Espanya, un temple neogòtic, una moderna torre de comunicacions, un observatori astronòmic i, sobretot, molta màgia.

10% de descompte en la teva compra online

Amb només un bitllet, gaudeix de les tres rutes del Barcelona Bus Turístic pujant i baixant del bus tantes vegades com vulguis.

Per què visitar el Tibidabo?

La muntanya del Tibidabo és coneguda per les barcelonines i els barcelonins com la Muntanya Màgica. A banda de ser el pulmó de Barcelona, hi trobareu una barreja curiosa entre edificis antics i moderns, entre calma i acció, i una de les millors vistes de Barcelona. Alguns dels punts més destacats són:

  • El Parc d’atraccions del Tibidabo: El més antic d’Espanya i un dels primers a Europa. Es va inaugurar l’any 1899 i encara conserva algunes de les seves atraccions originals.
  • El Temple del Sagrat Cor: Un edifici monumental d’estil neogòtic coronat per una estàtua de bronze del Sagrat Cor i que té un ascensor que us permetrà pujar a la part superior, des d’on podreu veure tota Barcelona. Coneguda com l’església del Tibidabo, el seu interior acull una majestuosa cripta decorada amb mosaics, escenes bíbliques i revestiment d’alabastre.
  • La Torre de Collserola: Construïda per als Jocs Olímpics de Barcelona 1992, va ser dissenyada per l’arquitecte Norman Foster. Fa 288 metres d’altura i a la desena planta, que es troba a 115 metres, té un mirador que ofereix unes vistes panoràmiques de la ciutat.
  • L’Observatori Fabra: Inaugurat l’any 1904, és propietat de la Reial Acadèmia de Ciències i Arts de Barcelona. Es tracta del quart observatori en actiu més antic del món. Actualment centra la seva activitat en la recerca astronòmica, i també recull dades meteorològiques i sísmiques.

El millor del Parc d’atraccions Tibidabo

Algunes de les atraccions que trobaràs en aquest Parc són la clàssica sala dels miralls, més coneguda com Miramiralls, la mítica Muntanya d’Autòmats o l’avió que sobrevola el parc, un antic simulador amb el qual podràs sentir que estàs volant i admirar les vistes més espectaculars. 

A més de recordar la teva infància en aquestes nostàlgiques atraccions, podràs descarregar adrenalina pura en les noves incorporacions al parc, com la Muntanya Russa en la qual sentir el vertigen a cada baixada i la velocitat en els girs més zigzaguejants.  

Et sentiràs com un nan a la Mina d’Or al damunt dels troncs que travessen per dins de l’aigua o crida de terror a l’Hotel Krüeger veient els personatges de les teves pel·lícules de por preferides. A L’Embruixabruixes podràs tornar al món de la bruixeria mentre recorres el parc en una vagoneta penjant.   

Tothom al tren! Puja al Virtual Express, un ferrocarril d’“alta velocitat” que et transportarà fins un nou món de realitat virtual. No t’oblidis d’embarcar al Piratta o al Diavolo, les primeres atraccions del Tibidabo. Les més petites i petits de la casa també s’ho passaran pipa amb la gran varietat d’atraccions per a infants.

El Mirador del Tibidabo

Si vols tenir les vistes més altes de Barcelona, has de pujar al Mirador del Tibidabo, a aproximadament 500 metres sobre el nivell del mar i al mateix cor de la muntanya màgica. Des d’allí tindràs una panoràmica perfecta de tota la vall en la qual s’assenta la ciutat. Podràs contemplar la mar Mediterrània, l’aeroport de El Prat i el port de Barcelona 

Et recomanem que pugis al Mirador del Tibidabo de nit i contemplis les vistes de la ciutat de Barcelona. Les llums de la ciutat de Barcelona i de la rodalia t’oferiran un paisatge totalment diferent del que hagis admirat de dia. 

Un altre bon mirador del Tibidabo es troba a l’entrada del Temple del Sagrat Cor, on se situa una gran esplanada que ofereix vistes a Barcelona.  

El nou Funicular, La Cuca de Llum

El Tibidabo té nou funicular, la Cuca de Llum, que s’integra com la primera experiència i la porta d’entrada al Parc. Un funicular més ràpid i eficient, amb capacitat per a 252 passatgeres i passatgers. El seu disseny fa possible contemplar una vista panoràmica única de la ciutat de Barcelona i compta amb pantalles interactives que permeten la interacció i l’entreteniment dels visitants durant el viatge.

 

Com arribar al Tibidabo?

Des de la parada Tramvia Blau – Tibidabo, de la Ruta Blava, pots agafar la llançadora Tibibus T2C, que et deixarà a l’Estació inferior del nou Funicular, la Cuca de Llum, amb què podràs pujar fins al Parc d’atraccions del Tibidabo. Tant la llançadora Tibibus T2C com el Funicular estan inclosos amb l’entrada del Parc i de l’Àrea Panoràmica. Consulta més informació al lloc web oficial del Parc d'atraccions del Tibidabo.

 

Horaris, preus i entrades al Parc del Tibidabo

L’horari del parc no és el mateix durant tot l’any. Pots consultar els horaris específics per al dia de la teva visita al lloc web oficial del Parc d'atraccions del Tibidabo

Les entrades es poden comprar online al web oficial o a les taquilles del Parc. Podràs triar la modalitat d’entrada que et vagi millor. Tens la possibilitat de fer-te soci del Tibiclub per obtenir un abonament i estalviar en totes les visites.  

Tota la informació sobre entrades i preus, sobre com inscriure’s al Tibiclub, sobre ofertes i horaris del Parc, la trobaràs al lloc web oficial del Parc d'atraccions del Tibidabo

 

Per als més curiosos

  • Sabies que: a la dreta del Temple de Sagrat Cor encara es pot veure l’ermita primitiva que es va construir l’any 1886, quan encara no hi havia res a la zona.
  • Consell del barceloní: si voleu anar al Tibidabo, recordeu que amb el vostre bitllet del Barcelona Bus Turístic teniu descompte a l’entrada de referència del Parc, que inclou el funicular, i de l’Àrea Panoràmica.
  • Imprescindible per a: famílies amb nens que necessitin una bona dosi d’adrenalina.