Museu Diocesà de Barcelona | Hop on Hop Off Barcelona

Amb motiu de la Cursa de la Mercè, diumenge, 19 de setembre, el servei del Barcelona Bus Turístic patirà afectacions durant tot el matí, fins a les 15.00 hores. Informa-te’n a les parades o amb el personal del servei.

  • Inici
  • Museu Diocesà de Barcelona

Museu Diocesà de Barcelona

Un passeig per l’art religiós català

Hola Barcelona, your travel solution

Un edifici gòtic amb un cos renaixentista exhibeix més de 3.000 obres d’art de religioses. A l’edifici de la Pia Almoina de Barcelona dues portes d’acer amb formes abstractes us donaran la benvinguda al Museu Diocesà de Barcelona.

10% de descompte en la teva compra online

Amb només un bitllet, gaudeix de les tres rutes del Barcelona Bus Turístic pujant i baixant del bus tantes vegades com vulguis.

Per què visitar el Museu Diocesà de Barcelona?

El Museu Diocesà de Barcelona es troba a l’antic edifici de la Canonja, construïda damunt la muralla romana i habitada fins el 1369 pels canonges agustins de la Catedral de Barcelona. En dissoldre’s l’ordre, l’edifici es va demolir i se’n va construir un de nou per allotjar la Pia Almoina, creada el 1099 per tenir cura dels pobres i els pelegrins. L’edifici actual són en realitat dos: el gòtic, aixecat cap al 1435, que encara conserva la porta original, i el renaixentista, construït als voltants de 1546 i amb una gran galeria superior.

A la part renaixentista, a la qual s’accedeix creuant unes portes abstractes d’acer, obra de 1999, l’escultor Josep Plandiura, s’hi troba la col·lecció del Museu Diocesà, que inclou pintures romàniques, sepulcres, retaules gòtics, escultures, peces d’orfebreria i elements litúrgics de la col·lecció de l’Arquebisbat de Barcelona.

 

Com arribar al Museu Diocesà de Barcelona?

Des de la parada del Barri Gòtic de la Ruta Vermella del Barcelona Bus Turístic, arribareu al Museu Diocesà, que està a tocar de l’Avinguda de la Catedral.

 

Per als més curiosos

  • Sabies que: l’edifici de la Pia Almoina va arribar a ser ocupat per la Guàrdia Urbana, quan, a mitjans del segle XIX, a causa de la desamortització de Mendizábal, gran part de les institucions religioses van desaparèixer. El 1989 va ser rehabilitat i el 1991 va passar a acollir el Museu Diocesà.
  • Consell del barceloní: a l’última planta de l’edifici hi ha un element que sorprèn el visitant: es tracta d’un gran calidoscopi que s’ha convertit en un dels objectes més fotografiats del museu.
  • Imprescindible per a: entusiastes de l’art religiós.