Museu Frederic Marés | Hop on Hop Off Barcelona

El Barcelona Bus Turístic està fora de servei temporalment. Més endavant tornarem a oferir-te el servei puja-baixa del nostre tour oficial perquè gaudeixis dels indrets i edificis més emblemàtics de la ciutat.

  • Inici
  • Museu Frederic Marés

Museu Frederic Marés

Un passeig per un dels museus més insòlits i desconeguts de la ciutat

Hola Barcelona, your travel solution

Un palau medieval residència de reis acull les obres i la col·lecció d’un escultor apassionat de l’art des del romànic fins al segle XIX. Frederic Marès va donar a l’Ajuntament de Barcelona la seva immensa i eclèctica col·lecció, que incorpora escultures de totes les èpoques i milers d’objectes quotidians.

10% de descompte en la teva compra online

Amb només un bitllet, gaudeix de les tres rutes del Barcelona Bus Turístic pujant i baixant del bus tantes vegades com vulguis.

Per què visitar el Museu Frederic Marès?

El Museu Frederic Marès porta el nom del seu fundador, un escultor i col·leccionista que al llarg dels seus gairebé 100 anys de vida va reunir una immensa quantitat d’obres d’art de diverses èpoques i objectes de tota mena, que va donar a l’Ajuntament de Barcelona l’any 1946.  

El museu s’ubica al Barri Gòtic, en el que havia estat el Palau Reial Major, residència dels Comtes de Barcelona i dels Reis de la Corona Catalano-Aragonesa. El Museu Frederic Marès es va inaugurar de forma oficial el 1948, amb 4 sales, però com que Marès no va abandonar mai la seva passió pel col·leccionisme, l'edifici es va haver d’ampliar progressivament amb noves sales fins al 1970, any en què el museu adquireix el seu volum actual. Després d’una profunda remodelació, el 2011 es va reobrir amb un nou plantejament museogràfic.

El Museu Frederic Marès és un dels més curiosos de Barcelona. Inclou una important col·lecció d’escultura des de l’època antiga fins el segle XIX, així com teixits, taules medievals, peces d’orfebreria i mobiliari de diverses èpoques. Però el més rellevant són els milers d’objectes quotidians que formen part de l’anomenat “Gabinet del col·leccionista”: 1.295 llibrets de paper de fumar, 108 caixes de rapé, 73 rams de flors elaborats amb closques de mar dins cúpules de vidre, pipes, bastons i rellotges de butxaca, binocles, milers de claus i panys de ferro, joguines, armes i armadures, pots de farmàcia... Hi ha fins i tot una sala dedicada a la muntanya de Montserrat!

 

Com arribar al Museu Frederic Marès?

El Museu Frederic Marès es troba al costat de la Catedral de Barcelona. Des de la parada del Barri Gòtic de la Ruta Vermella del Barcelona Bus Turístic, només heu de caminar per l’avinguda de la Catedral i enfilar el carrer dels Comtes fins la placeta de Sant Iu.

 

Per als més curiosos

  • Sabies que: A banda de col·leccionista, Frederic Marès va ser un important escultor d’obra pública. Alguns dels seus encàrrecs es poden veure a la Plaça Goya, la Plaça Catalunya o la Gran Via.
  • Consell del barceloní: Un dels espais més admirats del museu és el jardí, visible des del carrer. És part del verger original del segle XIV que va fer plantar el rei Jaume II per al seu palau.
  • Imprescindible per a: Qui vulgui descobrir un dels museus més sorprenents d’Europa; el Marès forma part de la xarxa de museus de col·leccionista, que també inclou el Museu Gulbenkian de Lisboa o el Museu Burrell de Glasgow, entre d’altres.