Avinguda del Tibidabo | Hop on Hop Off Barcelona

Hem dissenyat una ruta molt especial per la ciutat de Barcelona, guiada en viu en català i castellà. Fes ara la teva reserva Barcelona Panoràmica! Més endavant tornarem a oferir-te el servei puja-baixa del nostre tour oficial.

  • Inici
  • Avinguda del Tibidabo

Avinguda del Tibidabo

Un passeig senyorial flanquejat de mansions modernistes

Hola Barcelona, your travel solution

L’únic tramvia actiu des de l’any 1901 recorre una avinguda enjardinada d’un quilòmetre i mig flanquejada per mansions modernistes. Després de l’annexió del municipi de Sant Gervasi de Cassoles, un metge barceloní va somniar amb l’avinguda Tibidabo, on les famílies benestants poguessin aixecar les seves mansions. Més de cent anys després, aquesta avinguda encara ens trasllada a una època burgesa i senyorial.

10% de descompte en la teva compra online

Amb només un bitllet, gaudeix de les tres rutes del Barcelona Bus Turístic pujant i baixant del bus tantes vegades com vulguis.

Per què visitar la zona residencial de l’avinguda Tibidabo?

L’avinguda Tibidabo va ser ideada l’any 1897 pel doctor Andreu, que somniava amb una elegant ciutat enjardinada en la qual les famílies més poderoses edifiquessin les seves mansions privades. La idea era allunyar-se de les quadratures de l’Eixample, dels veïns i de les fàbriques, i respirar l’aire pur de la muntanya del Tibidabo.

L’avinguda, per on discorre l’emblemàtic Tramvia Blau, únic supervivent de l’antiga línia de tramvies de Barcelona, no ha canviat gens la seva fisonomia original. Des de la rotonda, a l’esquerra, veureu els jardins de la Tamarita i més a dalt trobareu la Casa Coll, obra d’Enric Sagnier, la Casa Bernat i Creus, de Josep Pérez Terraza, i la Roviralta, que actualment acull un restaurant i que va ser construïda per Joan Rubió i Bellvé, autor també de la Casa Fornells, que ja toca amb el peu de la muntanya del Tibidabo. També destaquen la Casa Muntades, obra de Josep Puig i Cadafalch, i, d’Enric Sagnier, la Casa Evarist Arnús, el Pinar, una mansió neogòtica que s’il·lumina a la nit i la pròpia torre del Doctor Andreu.

Avui dia, aquesta avinguda s’ha reconvertit en seu d’universitats, escoles i consolats, entre d’altres, però l’urbanisme del carrer i l’arquitectura dels edificis s’han mantingut intactes. Pujar-hi en el Tramvia Blau és entrar a la pàgina de la història de Barcelona en la qual els millors arquitectes de la ciutat van construir residències i mansions modernistes, medievalistes, neogòtiques i noucentistes que competien en vistositat i estil.

 

Com arribar a l’avinguda Tibidabo?

La Ruta Blava del Barcelona Bus Turístic té una parada, Tramvia Blau – Tibidabo, que us deixa a la mateixa parada del Tramvia Blau.

 

Per als més curiosos

  • Sabies que: La finca on vivia el doctor Andreu, al número 17, es va convertir, en esclatar la Guerra Civil, en l'ambaixada de la Unió Soviètica, que es va traslladar de Madrid a Barcelona per motius de seguretat. En el seu soterrani s'hi va construir un búnquer on es podia arribar a viure i treballar fins a dues setmanes en cas de bombardejos. Un cop finalitzada la guerra, la família Andreu va tornar a la casa.
  • Consell del barceloní: Si voleu endinsar-vos en la Barcelona literària, aquest carrer és un dels escenaris de la novel·la L’ombra del vent.
  • Imprescindible: fer la ruta amb el Tramvia Blau i descobrir la Barcelona benestant de principis de segle XX.