Barri de Les Corts | Hop on Hop Off Barcelona

El Barcelona Bus Turístic suspèn temporalment el servei com a mesura de prevenció davant de la Covid-19.

  • Inici
  • Barri de Les Corts

Barri de Les Corts

Llar de reis, nobles, camperols i aficionats al Barça

Hola Barcelona, your travel solution

Elegant i tranquil com els barris de la zona alta de Barcelona, els seus carrers es converteixen en una festa els dies de partit. Les Corts és un barri que aplega, per una banda, la zona més exclusiva de la ciutat i per l’altra, el caràcter popular d’un antic barri rural on el FC Barcelona va construir l’Estadi més gran d’Europa.

10% de descompte en la teva compra online

Amb només un bitllet, gaudeix de les tres rutes del Barcelona Bus Turístic pujant i baixant del bus tantes vegades com vulguis.

Per què visitar el barri de Les Corts?

Entre els segles XII i XIX, el territori on es troba el barri de Les Corts era una zona bastant despoblada amb només algunes masies que aprofitaven els torrents d’aigua que baixaven de Collserola. Les Corts era un territori franc, que depenia directament de la reialesa, d’aquí que fos el lloc escollit per construir el Reial Monestir de Pedralbes.

Aquest territori franc es va convertir en municipi l’any 1836, tot i que va seguir vinculat a la vila de Sarrià perquè Les Corts no va tenir parròquia pròpia fins a l’any 1897, quan es va acabar de construir l’església de Santa Maria del Remei. El 1897, Les Corts es va annexionar a Barcelona, fet que va potenciar la seva urbanització, tot i que perduren vestigis de l’època rural com la masia Can Rosés, que és actualment una biblioteca, o una gran quantitat de parcs i jardins, com els de la Casa de la Maternitat, que acullen també un seguit de pavellons modernistes.

A la part alta del districte es troba la zona de Pedralbes, una de les més selectes de la ciutat, on s’assenten dos dels jardins més elegants de Barcelona: els del Palau de Pedralbes, dissenyats per a servir de residència de reis, i els del Parc de Cervantes, dedicats al cultiu de més de 200 varietats de roses.

 

Com arribar al barri de les Corts?

Des de la parada Diagonal – Francesc Macià de la Ruta Vermella i Ruta Blava del Barcelona Bus Turístic podreu descobrir el barri de les Corts seguint l’avinguda Diagonal.

 

Per als més curiosos

  • Sabies que: La terrassa del Centri Cívic Can Deu és un petit paradís ocult al costat d'aquest bonic edifici eclèctic de finals del segle XIX que, de vegades, ofereix concerts de jazz.
  • Consell del barceloní: Si voleu conèixer a fons el barri, us recomanem que feu La Ruta de la Memòria Històrica de les Corts, traçada per la Universitat de Barcelona amb la col·laboració de l’Associació per la Cultura i la Memòria de Catalunya (ACME) i l’Ajuntament de Barcelona.
  • Imprescindible per a: Fugir del centre de la ciutat i descobrir una altra Barcelona.