Barri de Sants | Hop on Hop Off Barcelona

Hem dissenyat una ruta molt especial per la ciutat de Barcelona, guiada en viu en català i castellà. Fes ara la teva reserva Barcelona Panoràmica! Més endavant tornarem a oferir-te el servei puja-baixa del nostre tour oficial.

Barri de Sants

Un antic nucli obrer revitalitzat per l’AVE

Hola Barcelona, your travel solution

L’antic municipi de Santa Maria de Sants va ser uns dels centres de la Barcelona industrial del segle XIX. Actualment, al barri de Sants no només trobareu la principal estació ferroviària de la ciutat, des d’on surten els trens d’alta velocitat, sinó també un important eix comercial.

10% de descompte en la teva compra online

Amb només un bitllet, gaudeix de les tres rutes del Barcelona Bus Turístic pujant i baixant del bus tantes vegades com vulguis.

Per què visitar el barri de Sants?

Santa Maria de Sants era un municipi als afores de Barcelona, que s’originà al llarg de l’antic camí ral. A finals del segle XVIII es va construir una carretera nova que va potenciar l’economia de la zona i que, un segle després, va servir per recolzar un dels grans eixos del projecte de Cerdà per l’Eixample, el Paral·lel.

Al segle XIX, el barri de Sants va viure el seu gran salt endavant, amb la construcció de la línia ferroviària i l’establiment d’espais comercials que fugien dels impostos de Barcelona. El barri esdevingué un centre obrer amb nombroses fàbriques tèxtils, entre les quals cal destacar la del Vapor Vell, que avui dia és una biblioteca i una escola, i el Vapor Nou o Espanya Industrial, que es va transformar en un parc l’any 1983.

El 1897 Sants va ser annexionat a Barcelona i des de llavors, gràcies a les grans reformes urbanes, ha esdevingut un important nexe de comunicacions de la ciutat, amb l’estació de trens i autobusos Barcelona - Sants que ha acollit l’arribada de l’AVE (ferrocarril d’alta velocitat), i també una àrea comercial plena de vitalitat, amb l’eix Creu Coberta-Carretera de Sants.

 

Com arribar al barri de Sants?

Amb la Ruta Vermella del Barcelona Bus Turístic arribareu a la parada d’Estació de Sants, des d’on podreu agafar trens regionals i d’alta velocitat, autobusos, o bé iniciar un recorregut a peu pel barri.

 

Per als més curiosos

  • Sabies que: L’estació Barcelona – Sants, o simplement Sants, és la principal estació de ferrocarril de Catalunya i la segona estació d'Espanya, després de la de Madrid-Atocha, amb un volum de viatgers proper als 30 milions anuals. Des d’aquesta estació podeu agafar trens d’alta velocitat a Madrid o París, així com l’Euromed i trens regionals de mitja i curta distància.
  • Consell del barceloní: Des de l’estació de Sants, en només 20 minuts, arribareu a poblacions costaneres amb extenses platges cap al sud, com Sitges o Castelldefels, i amb una mica més de temps, cap al nord, podeu visitar Blanes, a la Costa Brava i fins i tot Figueres, on trobareu el Museu Dalí.
  • Imprescindible per: Aquells que vulguin explorar els municipis de la costa catalana.