Jardins de la Tamarita | Hop on Hop Off Barcelona

A partir del 2 de juliol, el Barcelona Bus Turístic torna a circular pels llocs més emblemàtics de la ciutat. T'hi esperem!

  • Inici
  • Jardins de la Tamarita

Jardins de la Tamarita

Un dels pocs jardins de Barcelona catalogats com a històrics

Hola Barcelona, your travel solution

Els jardins on Nicolau Maria Rubió i Tudurí va començar a desenvolupar el seu concepte de “jardí mediterrani” ens transporten a l’època de les grans mansions burgeses. Al barri de Sant Gervasi, a la zona alta de Barcelona, hi trobareu uns jardins privats que van pertànyer a diverses famílies benestants abans de convertir-se en espai i patrimoni públic.

10% de descompte en la teva compra online

Amb només un bitllet, gaudeix de les tres rutes del Barcelona Bus Turístic pujant i baixant del bus tantes vegades com vulguis.

Per què visitar els jardins de La Tamarita?

Els jardins estan situats a l’antiga finca de la família Craywinckel que, l’any 1911, va ser adquirida per l’industrial del cotó Alfredo Mata. L’enjardinament va ser encarregat a Nicolau Maria Rubió i Tudurí, qui va començar a posar en pràctica la seva concepció de “jardí mediterrani”, tot i que també va incloure elements de jardins renaixentistes, com la plaça dels Quatre Continents, on trobareu escultures de Virgilio Arias.

A la part de llevant, Rubió i Tudurí va aprofitar per dissenyar petits estanys amb brolladors, rampes i escales, i baranes amb testos i falgueres. En aquesta zona hi ha un pavelló. La part de ponent, però, és d’estil més clàssic. Està ordenada en parterres i compta amb una placeta i una font ovalada amb una cascada. Pel que fa a la vegetació, als jardins hi trobareu murta, troanes, llorers i pitòspors de gran mida, així com robínies, teixos, tarongers agres, xiprers, bambús, boixos i una xicranda.

 

Com arribar als jardins de La Tamarita?

Des de la parada Tramvia Blau – Tibidabo de la Ruta Blava del Barcelona Bus Turístic podeu arribar fàcilment als jardins de La Tamarita tot seguint el Passeig de Sant Gervasi.

 

Per als més curiosos

  • Sabies que: Als jardins de La Tamarita tindreu l’oportunitat de veure un arbre molt escàs a Barcelona, un roure pènol centenari de 23 metres d’alçària.
  • Consell del barceloní: La Tamarita té molts espais pensats per als nens, una taula de ping-pong, una gran esplanada per jugar a futbol, tobogans, una roda giratòria, gronxadors, balancí i fins i tot una zona per als nens més petitons.
  • Imprescindible per: Fer una parada abans de pujar al Tibidabo.