Disseny Hub Barcelona | Hop on Hop Off Barcelona

Hem dissenyat una ruta molt especial per la ciutat de Barcelona, guiada en viu en català i castellà. Fes ara la teva reserva Barcelona Panoràmica! Més endavant tornarem a oferir-te el servei puja-baixa del nostre tour oficial.

  • Inici
  • Disseny Hub Barcelona - Museu del Disseny de Barcelona

Disseny Hub Barcelona - Museu del Disseny de Barcelona

Un centre de disseny per a la Barcelona del futur

Hola Barcelona, your travel solution

Amb una arquitectura espectacular i sostenible, el nou centre del disseny és un element clau en la nova configuració de la plaça de les Glòries. Inaugurat l’any 2014, el Museu del Disseny, situat en un edifici creat expressament que rep el nom de Disseny HUB, integra les col·leccions de diversos museus fins ara dispersos per la ciutat en un edifici contemporani molt original.

10% de descompte en la teva compra online

Amb només un bitllet, gaudeix de les tres rutes del Barcelona Bus Turístic pujant i baixant del bus tantes vegades com vulguis.

Per què visitar el Museu del Disseny Barcelona?

El Museu del Disseny de Barcelona integra en un espai comú el FAD (Foment de les Arts i el Disseny), el BCD (Barcelona Centre de Disseny) i agrupa les col·leccions del Museu de les Arts Decoratives i del Museu de Ceràmica, abans al Palau Reial de Pedralbes, del Gabinet de les Arts Gràfiques, fins ara al Poble Espanyol i del Museu Tèxtil i de la Indumentària que s'ubicava al Palau del Marquès de Llió, al Carrer Montcada i que ara acull el Museu de les Cultures del Món. També acull la biblioteca del Clot-Josep Benet.

L'edifici, dissenyat pel grup d’arquitectes de MBM (Martorell & Bohigas & Mackay) està concebut com a espai de trànsit entre els barris del Clot i del Poblenou i a la vegada, com a element essencial, juntament amb la Torre Glòries i el renovat mercat dels Encants, en la configuració de la Plaça de les Glòries com a nou espai d’ús cultural i social de la ciutat.

El Disseny HUB es va construir entre 2008 i 2013 sobre una base longitudinal semisoterrada de la qual emergeix el volum principal, distribuït en cinc plantes destinades a diferents usos, com sales d'exposicions, oficines, tallers, sales polivalents, biblioteca, auditori i cafeteria. Una bona part dels més de 29.000 m² construïts es va destinar a zones verdes i espai públic exterior, en el qual cal destacar la instal·lació lumínic-acústica realitzada per David Torrents en la qual el ciutadà, a través de la seva veu, acciona un grafisme lluminós realitzat amb LEDs sobre el paviment de la plaça adjacent a l'edifici.

 

Com arribar al Museu del Disseny?

Des de la parada de Poblenou de la Ruta Verda del Barcelona Bus Turístic, arribareu al Museu del Disseny si travesseu el barri en direcció oest fins a arribar a la Plaça de les Glòries.

 

Per als més curiosos

  • Sabies que: L’edifici del Disseny HUB Barcelona és conegut entre els barcelonins com “la grapadora” pel seu peculiar disseny
  • Consell del barceloní: Al Museu del Disseny s’organitzen un munt d’activitats i exposicions, consulteu la seva programació.
  • Imprescindible per: A banda dels amants del disseny, per a aquells que vulguin conèixer una de les zones que va rebre més impuls arquitectònic després dels Jocs Olímpics i que està previst que es converteixi en un centre cultural, social i de transports de la Barcelona del futur.