Museu de la Música | Hop on Hop off Barcelona

13/05: a causa del partit del FC Barcelona a l’Estadi Olímpic, la Ruta Vermella no donarà servei a la zona de la plaça d’Espanya i Montjuïc a partir de les 18 h.

19/05: a causa del partit del FC Barcelona a l’Estadi Olímpic, la Ruta Vermella no donarà servei a la zona de la plaça d’Espanya i Montjuïc a partir de les 18 h.

  • Inici
  • Museu de la Música

Museu de la Música

Un viatge en el temps i l’espai per la història dels instruments musicals

Hola Barcelona, your travel solution

El Museu de la Música de Barcelona proposa un viatge per tot el món a través de la història de la música mostrant instruments de diverses cultures. Organitzat seguint tendències museístiques innovadores, el Museu ofereix una immersió sonora al llarg de la seva exposició permanent. A més a més, organitza exposicions temporals, tallers, concerts educatius...

Barcelona Bus Turístic, a l’app Hola Barcelona

La teva app per visitar la ciutat amb el Barcelona Bus Turístic: rutes, parades i llocs més emblemàtics. També hi portaràs els teus bitllets còmodament!

app Hola Barcelona

Per què visitar el Museu de la Música?

El Museu és la institució de l'Ajuntament de Barcelona dedicada a l'experimentació i la reflexió sobre la música. És una finestra oberta a les cultures musicals d'arreu, que, més enllà de la contemplació d'instruments, permet sentir la música i alhora reflexionar al voltant seu.

Des de l'any 2017, el Museu està ubicat a l'Auditori de Barcelona, però els orígens d'aquesta institució es troben molt més enllà. L'interès de la cultura catalana envers els instruments de música antics ja es va manifestar a diverses exposicions al segle XIX, entre les quals l'Exposició Universal de Barcelona de 1888. És en aquell gran esdeveniment que sorgeix la idea d'exposar una col·lecció específica sobre instruments musicals, tot i que el projecte es va aturar fins als anys seixanta del segle passat, quan es va inaugurar el Museu de la Música al Conservatori de Barcelona.

L'exposició actual s'ha construït amb donacions i està formada per més d'un centenar d'instruments que formen una col·lecció de referència arreu del món, exposada en un espai que permet la visualització en 360 graus de les peces i una immersió sonora. La visita a l'exposició permanent comença amb els elements comuns de la música, com la melodia, el ritme i el timbre. Continua amb diversos espais expositius i finalitza en una sala d'interactius. Es completa amb exposicions temporals, concerts i activitats divulgatives i un espai de recerca amb més de 50.000 documents de consulta disponibles.

 

Com arribar al Museu de la Música?

Com arribar al Museu de la Música? El Museu de la Música es troba al complex de l'Auditori de Barcelona, a la plaça de les Arts, al costat del Teatre Nacional de Catalunya. Un cop baixes a la parada Glòries de la Ruta Vermella del Barcelona Bus Turístic, només has de pujar el carrer Zamora i, travessant l'avinguda Meridiana en direcció al carrer Padilla, el trobaràs a l’esquerra.

 

Per als més curiosos

  • Sabies que: La col·lecció de guitarres clàssiques del Museu és una de les més importants del món, amb destacats exemples com les d'Antonio de Torres, considerat el millor constructor de guitarres de la història.
  • Consell del barceloní: És un Museu ideal per visitar en família. Al final del recorregut, una sala proposa que toqueu lliurement diversos instruments musicals, una activitat especialment atractiva per als nens.
  • Imprescindible per a: Músics, lutiers, amants dels instruments antics, de la música i de la cultura.