L'Auditori | Hop on Hop off Barcelona

Amb motiu del partit del FC Barcelona a l’Estadi Olímpic de Montjuïc del dimecres 25 d'octubre les parades del Barcelona Bus Turístic de les zones pl. d'Espanya i Montjuïc es veuran afectades tota la tarda fins a la finalització del servei. Informa-te’n a les parades o amb el personal del servei.

Amb motiu del partit del FC Barcelona a l’Estadi Olímpic el dimarts 28 de novembre, la Ruta Vermella no donarà servei a la zona de plaça d’Espanya i Montjuïc a partir de les 17.00 hores. Informa-te’n a les parades o amb el personal del servei.

L'Auditori

Acústica impecable i música per a tots els gustos

Hola Barcelona, your travel solution

L'Auditori de Barcelona és una institució cabdal de la cultura catalana. Seu de l'Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya (OBC), ofereix un ampli ventall de concerts i activitats musicals durant tot l'any.

10% de descompte en la teva compra online

Amb només un bitllet, gaudeix de les dues rutes del Barcelona Bus Turístic pujant i baixant del bus tantes vegades com vulguis.

Per què visitar l'Auditori?

L'Auditori és el centre musical més rellevant de Barcelona. A banda de ser la seu de l'OBC i la banda municipal de la ciutat, alberga el Museu de la Música i l'Escola Superior de Música de Catalunya (ESMUC). Una de les funcions més importants del centre és l'educativa i un dels seus objectius principals, garantir l'accessibilitat a la cultura. Per això, l'abast social de la seva programació es veu complementat amb un servei educatiu per a tots els públics.

Inaugurat l'any 1999, es tracta d'un edifici modern, de 42.000 metres quadrats, dissenyat per Rafael Moneo, un dels arquitectes espanyols més reconeguts al món. Disposa de tres sales de concerts, cadascuna d'elles batejada amb el nom d'un músic català: la sala simfònica Pau Casals, per a 2.340 espectadors; la sala Oriol Martorell, per a 600 espectadors, i la sala Tete Montoliu, per a 400. En el disseny de les sales de concerts, Rafael Moneo va comptar amb la col·laboració del professor Higini Arau, una de les figures més prestigioses a escala mundial en el camp de l'acústica arquitectònica.

Les sales de concerts s'ubiquen al voltant d'un atri central que allotja una de les joies de l'edifici: una monumental claraboia cúbica de vidre en forma d'impluvi decorada amb pintures de Pablo Palazuelo.

L’Auditori es troba al costat del Teatre Nacional de Catalunya, a l'anomenada plaça de les Arts, una zona consagrada a la cultura a la vora del nou nucli urbà creat entorn a la plaça de les Glòries, on poden visitar-se exemples d’arquitectura contemporània notables, com la Torre Glòries o el Disseny Hub, que mostren la capacitat de transformar-se de Barcelona.

 

Com arribar a l'Auditori?

L'Auditori està situat davant de la parada Glòries de la Ruta Vermella del Barcelona Bus Turístic. Baixant al carrer Zamora i travessant l'avinguda Meridiana en direcció al carrer Padilla, trobaràs l'edifici a l'esquerra.

 

Per als més curiosos

  • Sabies que: L'Auditori va ser la primera sala de concerts de l'Estat espanyol admesa a l'European Concert Hall Organization, l'associació d'auditoris més important d'Europa.
  • Consell del barceloní: S'aconsella planificar la visita amb temps i gaudir de la impecable acústica de les sales assistint a un dels innumerables concerts programats. A banda de la programació per a adults, cada temporada n’ofereix més de 90 creats a mida per als infants per part d'un equip de pedagogs, compositors, músics, coreògrafs i directors d'escena.
  • Imprescindible per a: amants de la música i pares de família que busquin oferir experiències musicals úniques als seus fills.