Teatre Nacional de Catalunya | Hop on Hop off Barcelona

20/7: amb motiu de la desfilada del Pride Barcelona 2024, el servei del Barcelona Bus Turístic podrà tenir afectacions de les 17 h a les 20.30 h.

19/05: a causa del partit del FC Barcelona a l’Estadi Olímpic, la Ruta Vermella no donarà servei a la zona de la plaça d’Espanya i Montjuïc a partir de les 18 h.

  • Inici
  • Teatre Nacional de Catalunya

Teatre Nacional de Catalunya

El gran centre de les arts escèniques de Barcelona

Hola Barcelona, your travel solution

Un espectacular edifici d’inspiració grega, dissenyat pel prestigiós arquitecte català Ricardo Bofill, alberga el Teatre Nacional de Catalunya. Situat a l'Eixample de Barcelona, aquest centre cultural impulsat per la Generalitat de Catalunya combina la programació d’obres de teatre clàssiques i contemporànies amb espectacles de dansa.

Barcelona Bus Turístic, a l’app Hola Barcelona

La teva app per visitar la ciutat amb el Barcelona Bus Turístic: rutes, parades i llocs més emblemàtics. També hi portaràs els teus bitllets còmodament!

app Hola Barcelona

Per què visitar el Teatre Nacional de Catalunya?

L’arquitecte Ricardo Bofill es va inspirar en la tradició clàssica per dissenyar el Teatre Nacional de Catalunya: l’edifici recorda un temple grec d’aspecte imponent, amb 26 columnes de 12 metres d’alçada, una enorme coberta a dues aigües i una escala d’accés envoltada de palmeres.

Inaugurat l'any 1996, ocupa una superfície de 20.000 metres quadrats i està envoltat per una zona enjardinada, que es fa servir per a fer representacions a l’aire lliure. El vestíbul interior va ser concebut com una plaça pública coberta, protegida per vidres i engalanada amb vegetació interior. Aquesta àgora respon al propòsit de crear un teatre de caràcter públic per impulsar l’excel·lència de les arts escèniques a Catalunya i servir de punt de trobada entre els creadors i el seu públic.

L’edifici principal compta amb restaurant, que ocupa 1.000 metres quadrats, al damunt de la platea de la Sala Gran. L'aforament d'aquesta sala és de 900 localitats, disposades a la manera dels amfiteatres clàssics per afavorir la visibilitat plena de l’escenari. A banda de la Sala Gran, a l’edifici hi ha una sala de 300 localitats. A més a més, dins el recinte del Teatre hi ha un edifici annex on es troba l’anomenada Sala Tallers, de 400 localitats.

El Teatre Nacional de Catalunya s’ubica a la Plaça de les Arts, al costat de l’Auditori, i només a uns metres de la plaça de les Glòries, on es pot visitar la Torre Glòries i el Disseny Hub, altres exponents notables d’arquitectura contemporània a la ciutat.

 

Com arribar al Teatre Nacional de Catalunya?

El Teatre Nacional de Catalunya està situat davant de la parada Glòries de la Ruta Vermella del Barcelona Bus Turístic, al carrer Zamora. Travessant l’avinguda Meridiana, trobaràs el Teatre al costat dret del carrer Padilla.

 

Per als més curiosos

  • Sabies que: El Teatre Nacional de Catalunya és un centre d’arts escèniques referent de Barcelona, considerada una de les ciutats d’Espanya amb més vida cultural juntament amb Madrid i València. Tenint en compte la seva densitat de població, és la que té més centres culturals per habitant de totes tres poblacions.
  • Consell del barceloní: Es recomana visitar el Teatre Nacional amb temps per explorar l’arquitectura exterior de l’edifici i els jardins amb vistes a la zona baixa de Barcelona. A més a més, si es planifica la visita, es pot assistir als espectacles que s’hi organitzen o apuntar-se a una visita guiada. En aquestes visites es mostren les instal·lacions del Teatre, juntament amb racons més desconeguts com els camerinos, magatzems, darrere l’escenari, sales d’assaig i tallers. És una activitat oberta a totes les edats, que es pot gaudir en família.
  • Imprescindible per a: amants del teatre i la cultura.