La Rambla del Poblenou | Hop on Hop off Barcelona

19/6: amb motiu del Formula 1 Barcelona Fan Festival, el servei del Barcelona Bus Turístic tindrà afectacions a la zona centre de la ciutat durant tot el dia.

19/05: a causa del partit del FC Barcelona a l’Estadi Olímpic, la Ruta Vermella no donarà servei a la zona de la plaça d’Espanya i Montjuïc a partir de les 18 h.

  • Inici
  • La Rambla del Poblenou

La Rambla del Poblenou

El centre de la vida social del Poblenou

Hola Barcelona, your travel solution

Passeig per excel·lència del barri del Poblenou, al voltant del qual s’articula la vida social i comercial del districte. La Rambla del Poblenou, amb els seus bars, comerços i establiments emblemàtics, és el principal lloc de reunió dels veïns del barri.

Barcelona Bus Turístic, a l’app Hola Barcelona

La teva app per visitar la ciutat amb el Barcelona Bus Turístic: rutes, parades i llocs més emblemàtics. També hi portaràs els teus bitllets còmodament!

app Hola Barcelona

Per què visitar la Rambla del Poblenou?

Projectada a mitjans del segle XIX, dintre del pla Cerdà per l’Eixample, la Rambla del Poblenou va ser un cop d’aire fresc per a un barri de gran tradició industrial que començava a créixer. En el seu moment, va rebre el nom de Passeig del Triomf, però sempre se l’ha coneguda com a Rambla del Poblenou, nom que va adoptar oficialment l’any 1986.

Es tracta d’una clàssica rambla, d’1 km de llargada, que s’estructura en trams de formes rectangulars i circulars des de la Gran Via fins al mar, creuant el barri del Poblenou. A banda i banda del passeig s’hi aglutinen restaurants, bars, comerços i establiments tradicionals, com el Casino de l’Aliança, seu de la vida sociocultural del barri des de finals del segle XIX. També hi trobareu escultures que enriqueixen el passeig, com la que encapçala la rambla, que està dedicada al doctor Josep Trueta i és obra de Josep Ricart i Maimir o la de "l’Adolescent", de Martí Llauradó.

A més, al xamfrà de la Rambla del Poblenou i el carrer Pallars, trobareu la casa Ramon Serra, un edifici modernista, construït per l’arquitecte Jaume Bayó entre els anys 1906 i 1909. La casa destaca pel seu coronament esglaonat i pel treball de la pedra dels baixos, així com pels esgrafiats florals del pis superior. La façana alterna balcons amb fines mènsules i balconets sostinguts per fulles vegetals i a la porta i la finestra de la cantonada, que acaben amb un coronament més alt que la resta, veureu una arcada rematada per un drac circumscrit en un òcul.

 

Com arribar a la Rambla del Poblenou?

La Ruta Vermella del Barcelona Bus Turístic té la parada Glòries, que us permetrà arribar fins a la rambla del Poblenou.

 

Per als més curiosos

  • Sabies que: Des de 1996, el barri participa en la iniciativa “Tallers oberts”, que obre els tallers dels artistes a tota la ciutadania i organitza activitats culturals per donar a conèixer la important creació artística del Poblenou.
  • Consell del barceloní: A la cantonada de la Rambla del Poblenou amb el carrer Ramón Turró hi ha un establiment centenari i tot un emblema del barri: El Tío Che, una orxateria i gelateria artesanal que també va ser la segona frankfuteria a Barcelona. Si no sabeu què es l’orxata, no podeu marxar sense tastar-la!
  • Imprescindible per: Descansar en alguna de les seves terrasses després d’un dia de platja.