Torre Glòries | Hop on Hop Off Barcelona

A partir del 2 de juliol, el Barcelona Bus Turístic torna a circular pels llocs més emblemàtics de la ciutat. T'hi esperem!

Torre Glòries

Un dels símbols de la Barcelona contemporània

Hola Barcelona, your travel solution

Aquest gratacel s’ha convertit des de la seva inauguració, el 2005, en una de les noves icones de Barcelona. La Torre Glòries és un edifici construït amb criteris d’aprofitament energètic que a la nit s’il·lumina projectant els seus colors sobre la ciutat.

10% de descompte en la teva compra online

Amb només un bitllet, gaudeix de les tres rutes del Barcelona Bus Turístic pujant i baixant del bus tantes vegades com vulguis.

Per què visitar la Torre Glòries?

La Torre Glòries, coneguda antigament com a Torre Agbar perquè va ser un encàrrec de l’empresa d’aigües de Barcelona, és un gratacel de 144 metres repartits en 33 plantes, 4 d’elles soterrades, ubicat a la Plaça de les Glòries. L’edifici, el tercer més alt de Barcelona després de les torres Mapfre i de l’hotel Arts, al Port Olímpic, va ser dissenyat per l’arquitecte francès Jean Nouvel amb una forma que recorda als pinacles de la muntanya de Montserrat i a les formes que Gaudí va emprar a la Sagrada Família.

La torre té una planta ovoïdal, a l’interior de la qual hi ha un gran espai sense pilars per on passen els ascensors. Crida l’atenció el seu exterior, fet de làmines de vidre amb forma de persianes graduables i diferents colors: més càlids a la part inferior, blaus al tram central i blanc al capdamunt. De nit, 4.000 dispositius lluminosos de tecnologia LED permeten crear imatges al voltant del perímetre cilíndric.

Es tracta d’un edifici aixecat amb criteris de sostenibilitat, que aprofita l’energia solar i l’aigua freàtica per reduir el consum energètic. A més, la façana disposa de sensors de temperatura que regulen de forma automàtica el tancament de les làmines de vidre que conformen la pell del gratacel.

 

Com arribar a la Torre Glòries?

Des de la parada de Poblenou de la Ruta Verda del Barcelona Bus Turístic, arribareu a la Torre si travesseu el barri en direcció oest fins a la Plaça de les Glòries.

 

Per als més curiosos

  • Sabies que: La Torre Glòries té 60.000 vidres de 120 x 30 centímetres. Per netejar-los, es necessiten sis persones quatre vegades l’any!
  • Consell del barceloní: Aquesta gran torre marca la porta d’entrada al districte tecnològic del 22@, situat al barri del Poblenou, on trobareu carrers tranquils i una agradable rambla on gaudir del bon temps.
  • Imprescindible per a: Interessats en l’arquitectura contemporània i la Barcelona moderna.