Barri del Poble Sec | Hop on Hop Off Barcelona

A partir del 2 de juliol, el Barcelona Bus Turístic torna a circular pels llocs més emblemàtics de la ciutat. T'hi esperem!

  • Inici
  • Barri del Poble Sec

Barri del Poble Sec

Un barri d’oci entre el centre de Barcelona i Montjuïc

Hola Barcelona, your travel solution

Poble Sec és un barri obrer i menestral, entre el Raval i Montjuïc, que actualment és un districte multicultural farcit de locals d’oci i terrasses, amb una àmplia oferta gastronòmica i cultural i una molt bona ubicació. Des d’aquí es pot arribar fàcilment al casc antic de Barcelona i a la muntanya de Montjuïc.

10% de descompte en la teva compra online

Amb només un bitllet, gaudeix de les tres rutes del Barcelona Bus Turístic pujant i baixant del bus tantes vegades com vulguis.

Per què visitar el Poble Sec?

Durant l’Edat Mitjana el Poble Sec era un espai d’ús agrícola. No va ser fins a la segona meitat del segle XVIII que es va començar a edificar al barri: amb l’aparició de noves activitats manufactureres s’establiren els prats d’indianes a les Hortes de Sant Bertran.

La seva situació, fora de les muralles medievals i en el vessant nord de Montjuïc, amb fortes pendents, va fer que no fos inclòs en el pla de Cerdà per l'Eixample i que per tant, no estigués subjecte a les regulacions de construcció del pla. Uns anys després que s’enderroquessin les muralles, els propietaris van començar a desenvolupar la urbanització del sector amb l’edificació de senzilles cases per a famílies obreres i menestrals i van néixer les barriades de la França Xica, Santa Madrona i les Hortes de Sant Bertran.

Amb els anys, a més de l’activitat industrial, el barri es va començar a associar al món de l’espectacle del Paral·lel, amb teatres tan emblemàtics com El Molino, l’Apolo, el Condal i el Victòria, que el van convertir en el centre de la vida nocturna de la ciutat, comparable amb Montmartre o Broadway. Actualment, la vida cultural ha impulsat una nova oferta d’oci i gastronomia al barri, que s’ha transformat en una zona multicultural. Les seves artèries principals són el carrer de Blai, que funciona com una petita rambla plena de bars i comerços, i la plaça del Sortidor, on tocava en els seus temps un jove Joan Manel Serrat.

La seva proximitat al Raval i a la muntanya de Montjuïc, on es troben el MNAC, la Fundació Miró o l’Anella Olímpica, entre d’altres, converteixen el Poble Sec en un bon punt de partida per explorar Barcelona.

 

Com arribar al Poble Sec?

Des de la parada Miramar – Jardins Costa i Llobera de la Ruta Vermella del Barcelona Bus Turístic podreu arribar al barri de Poble Sec si baixeu pel Passeig de Miramar i continueu pel carrer Nou de la Rambla. També hi podeu accedir des de la parada Colom-Museu Marítim, que us deixa a l’entrada del Paral·lel.

 

Per als més curiosos

  • Sabies que: L'origen de la denominació de Poble Sec es troba en el fet que l'activitat de les fàbriques que s'instal·laren a mitjans del XIX, van assecar els pous d'aigua de les Hortes de San Bertran.
  • Consell del barceloní: Si t’agrada fer el vermut, has de visitar Poble Sec. Els caps de setmana, a mig matí, fer el vermut a les seves terrasses és gairebé una obligació.
  • Imprescindible per: Qui busqui una bona ubicació fora de les zones més cèntriques i un bon punt de partida per explorar Barcelona.