Port Vell | Hop on Hop off Barcelona

24/02: a causa del partit del FC Barcelona a l’Estadi Olímpic, la Ruta Vermella no donarà servei a la zona de la plaça d’Espanya i Montjuïc a partir de les 13 h.

11/02: a causa del partit del FC Barcelona a l’Estadi Olímpic, la Ruta Vermella no donarà servei a la zona de la plaça d’Espanya i Montjuïc a partir de les 18 h.

 

Port Vell

Cultura, història i oci a la vora del mar

Hola Barcelona, your travel solution

Al voltant de la part més antiga del Port de Barcelona s’articulen nombrosos punts d’interès històric i lleure. El Port Vell d’avui dia està destinat a embarcacions esportives, creuers, activitats d’oci i culturals. Adossats als seus marges trobareu monuments, museus, centres comercials, un gran aquàrium i un veler del 1918.

Barcelona Bus Turístic, a l’app Hola Barcelona

La teva app per visitar la ciutat amb el Barcelona Bus Turístic: rutes, parades i llocs més emblemàtics. També hi portaràs els teus bitllets còmodament!

Per què visitar el Port Vell?

El Port Vell és la part més antiga de l’original moll de Barcelona. Comença al Monument a Colom, on mor La Rambla i s’estén fins a gairebé el barri de la Barceloneta. En un extrem, tocant a l’avinguda del Paral·lel, s’ubiquen les monumentals Drassanes Reials, que sota els seus arcs acullen el Museu Marítim de Barcelona amb la seva col·lecció d’objectes, documents, models i embarcacions.

Passejant pel Moll de la Fusta, on podreu contemplar la vistosa escultura de l'artista pop nord-americà Roy Lichtenstein i la famosa "Gamba" de Mariscal, us trobareu un veler històric característic de la navegació de cabotatge, recuperat pel Museu Marítim de Barcelona. Es tracta del pailebot "Santa Eulàlia", una goleta del 1918 declarada Bé Cultural d’Interès Nacional l’any 2011.

Si arribeu al final del Moll de la Fusta, accedireu al Moll d’Espanya travessant la plaça de l’Ictíneo, que us portarà a l’Aquàrium, un dels més grans d’Europa i el més important en temàtica mediterrània. Al seu costat hi ha El Maremàgnum, un centre comercial que està unit a la plaça del Portal de la Pau per una passarel·la de fusta, l’anomenada Rambla de Mar. Més enllà del Moll de la Fusta, tocant amb el barri de la Barceloneta, s’alça el Palau de Mar, construït entre 1880 i 1890 i que actualment acull el Museu d’Història de Catalunya.

 

Com arribar al Port Vell?  

La Ruta Vermella del Barcelona Bus Turístic té una parada, Port Vell, que us deixa al Moll d’Espanya.

 

Per als més curiosos

  • Sabies que: El Port Vell és només una petita part del port de Barcelona, que compta amb 20 km de molls seguint la línia costanera pel peu de la muntanya de Montjuïc fins al riu Llobregat. Així, el de Barcelona és un dels principals ports industrials del continent i el més gran de creuers del Mediterrani.
  • Consell del barceloní: Del Portal de la Pau parteixen les tradicionals "Golondrinas", uns vaixells que us ofereixen un agradable passeig per les aigües del Port Vell.
  • Imprescindible per: Fer un recorregut per la història marítima de Barcelona.