Pailebot Santa Eulàlia | Hop on Hop off Barcelona

13/05: a causa del partit del FC Barcelona a l’Estadi Olímpic, la Ruta Vermella no donarà servei a la zona de la plaça d’Espanya i Montjuïc a partir de les 18 h.

19/05: a causa del partit del FC Barcelona a l’Estadi Olímpic, la Ruta Vermella no donarà servei a la zona de la plaça d’Espanya i Montjuïc a partir de les 18 h.

  • Inici
  • Pailebot Santa Eulàlia

Pailebot Santa Eulàlia

Un veler centenari amarrat al port de Barcelona

Hola Barcelona, your travel solution

Al Moll de la Fusta de Barcelona podreu visitar un veler històric de 1918 que va navegar pel Mediterrani i va arribar fins a Cuba. El pailebot "Santa Eulàlia" és una goleta avarada l’any 1918, que ha estat restaurada pel Museu Marítim de Barcelona amb l’objectiu de recuperar-la com a vaixell operatiu. Avui dia, podeu pujar a bord d’aquest veler centenari i descobrir tots els secrets de la navegació d’època.

Barcelona Bus Turístic, a l’app Hola Barcelona

La teva app per visitar la ciutat amb el Barcelona Bus Turístic: rutes, parades i llocs més emblemàtics. També hi portaràs els teus bitllets còmodament!

app Hola Barcelona

Per què visitar el pailebot Santa Eulàlia?

El pailebot "Santa Eulàlia" és una goleta de tres pals que va ser construïda el 1918 a Torrevieja, Alacant, i actualment es troba amarrada al Moll de la Fusta del Port Vell de Barcelona i es pot visitar cada dia, a excepció de les ocasions en les quals està navegant en funció d’ambaixadora del museu que la va restaurar: el Museu Marítim de Barcelona.

El vaixell va néixer amb el nom de Carmen Flores i durant els gairebé 80 anys que va estar en actiu va ser objecte de diverses transformacions i va canviar de nom. Entre 1928 i 1975 va ser un motoveler, amb els noms de "Puerto de Palma i Cala San Vicenç". A partir de 1975, sota el nom de "Sayremar Uno", es va convertir en un vaixell auxiliar per a treballs submarins fins a l’any 1997, en el qual el Museu Marítim de Barcelona el va adquirir en subhasta.

L’MMB va recollir informació històrica i tècnica per conèixer com era el vaixell originalment i l’any 1998 va iniciar els treballs de restauració i reconstrucció del veler, durant els quals es van haver de construir de nou l’arboradura i l’eixàrcia. Així, el pailebot es va recuperar com a vaixell operatiu que pot tornar a navegar per la mediterrània i pot ser visitat al Moll de la Fusta. Des de llavors, és el vaixell insígnia del Museu Marítim de Barcelona, que el va rebatejar amb el nom de la patrona de Barcelona.

El 28 de juny de 2011 va ser declarat Bé Cultural d'Interès Nacional pel Govern de la Generalitat de Catalunya,

 

Com arribar al pailebot Santa Eulàlia?

Des de la parada Port Vell de la Ruta Vermella del Barcelona Bus Turístic podeu accedir al pailebot creuant per la passarel·la de fusta de la Rambla del Mar fins al Moll de la Fusta.

 

Per als més curiosos

  • Sabies que: El pailebot "Santa Eulàlia" és molt conegut entre els nens de Barcelona perquè els Reis Mags d’Orient arriben a Barcelona a bord seu.
  • Consell del barceloní: Si us agraden les construccions navals, entreu al Museu Marítim de Barcelona, els seus models i vaixells real us deixaran bocabadats.
  • Imprescindible per: Conèixer com era el món de la navegació de principis del segle XX.