Barri de la Barceloneta | Barcelona Bus Turístic

Amb motiu de la Cursa El Corte Inglés, diumenge 7 d'abril, la Ruta Vermella i algunes parades de la Ruta Blava quedaran afectades de 9 a 14 hores aproximadament. Informa-te'n a les parades.

  • Inici
  • Barri de la Barceloneta

Barri de la Barceloneta

El barri mariner de Barcelona, un dels més populars de la ciutat.

Hola Barcelona, your travel solution

La Barceloneta va ser llar de pescadors al segle XVIII i ha esdevingut una gran atracció turística. Construït el 1753 en un petit apèndix triangular que s'endinsa cap al mar, els grans atractius del barri són les platges, els carrerons estrets i l’ambient mariner ple de bars i restaurants.

Què visitar a la Barceloneta?

Al barri, que limita amb el Moll d'Espanya del Port Vell i el barri del Born trobareu les platges de la Barceloneta i de Sant Sebastià, el Museu d'Història de Catalunya o la Torre del Rellotge, la construcció més antiga de la zona, que es va edificar l’any 1772 com a far del port.

A banda de les platges, la Barceloneta atrau pel seu carisma, les seves cases del segle XVIII, la gastronomia i la vida al carrer. Es tracta d’un barri tradicionalment mariner, que es va construir amb l’objectiu de resoldre els problemes d’habitatge de la zona. Per la seva proximitat al mar, s’hi van instal·lar molts pescadors, mariners i treballadors portuaris. Per això a la Barceloneta es va desenvolupar una notable oferta gastronòmica al voltant del peix i el marisc.

 

Com arribar a la Barceloneta?

A la Ruta Vermella del Barcelona Bus Turístic hi ha una parada, Museu d’Història de Catalunya, des d’on podreu explorar a la Barceloneta seguint el Passeig de Borbó.

  

Per als més curiosos

  • Sabies que: A la platja de la Barceloneta hi trobareu l’escultura coneguda com "Els Cubs", que es va construir amb motiu de la renovació del barri per a les Olimpíades de 1992. El nom real de l’escultura és "L'Estel Ferit", de l'artista Rebecca Horn, que va voler immortalitzar les barraques deteriorades però plenes d’encant que fins feia pocs anys poblaven la línia marítima de la Barceloneta preolímpica.
  • Consell del barceloní: Al carrer Sant Carles es conserva una de les poques cases originals de la Barceloneta, que s’ha restaurat per convertir-la en un centre d’interpretació de la Barcelona del segle XVIII.
  • Imprescindible per: Passejar a la vora del mar, gaudir d’unes tapes i de la gastronomia marinera després d’un dia de platja.