Port Olímpic | Hop on Hop Off Barcelona

Amb motiu de la Cursa Jean Bouin, diumenge, 27 de novembre, el servei del Barcelona Bus Turístic patirà afectacions durant tot el matí, fins a les 15.00 hores. Informa-te’n a les parades o amb el personal del servei.

Amb motiu de la convocatòria de vaga, el servei del Barcelona Bus Turístic es pot veure afectat del 22 al 30 de setembre. Disculpeu les molèsties.

Port Olímpic

El port de les olimpíades va deixar la seva empremta a l’skyline de Barcelona.

Hola Barcelona, your travel solution

Un port esportiu construït amb motiu dels Jocs Olímpics de Barcelona’92 és avui una gran zona d’oci i restauració. Entre les platges de la Barceloneta i la Nova Icària s’ubica el Port Olímpic de Barcelona, seu de les competicions de vela esportiva dels Jocs Olímpics de 1992 i un paradís per als amants dels esports nàutics.

10% de descompte en la teva compra online

Amb només un bitllet, gaudeix de les dues rutes del Barcelona Bus Turístic pujant i baixant del bus tantes vegades com vulguis.

Per què visitar el Port Olímpic?

El Port Olímpic de Barcelona és una estructura rectangular amb tres dics de tancament, que s’ubica davant de la Vila Olímpica, una zona residencial construïda per als atletes de les olimpíades de Barcelona’92.

Aquest port esportiu es va projectar l’any 1991, en paral·lel a la reforma d’aquesta zona de Barcelona, amb l’objectiu de servir de centre d’oci i esports nàutics. Els arquitectes Oriol Bohigas, Josep Martorell, David Mackay i Albert Puigdomènech van dissenyar un port modern, equipat amb més de 740 amarratges per a embarcacions, al voltant del qual podeu veure algunes de les siluetes més emblemàtiques de Barcelona.

Els dos gratacels que s'aixequen a banda i banda del carrer Marina i que formen part de "l’skyline" més reconegut de la ciutat són la torre Mapfre i l'Hotel Arts, al peu del qual s’ubica una de les icones de Barcelona: una espectacular escultura de 56 metres de llargària i 35 d'alçada, amb forma de peix. El gran entramat daurat de fines línies d'acer inoxidable, obra de Frank Gehry, es converteix en unes escames quan es reflecteix la llum del sol, de forma que el peix sembla cobrar vida i voler retornar al mar.

Actualment, el passeig del Port Olímpic s’ha convertit en una de les àrees destinades a l’oci més populars de Barcelona, animada per la pràctica d’esports nàutics i l’activitat de fins a 85 establiments, entre discoteques, restaurants, botigues i el Casino de Barcelona.

 

Com arribar al Port Olímpic?

La Ruta Vermella i la Ruta Verda del Barcelona Bus Turístic tenen una parada al Port Olímpic.

 

Per als més curiosos

  • Sabies que: L'Hotel Arts, operat per la nord-americana Ritz Carlton, va suposar l'estrena de la primera gran cadena de luxe internacional a Barcelona, en 1992. L'establiment va obrir 10 plantes abans dels Jocs Olímpics i va tornar a tancar per acabar les obres de l'hotel i reobrir definitivament en 1994, amb un total de 43 plantes i 483 habitacions.
  • Consell del barceloní: Al davant del Port Olímpic es troba el Parc del Port Olímpic, que avança cap al mar en una corba amb vistes sobre el passeig marítim. L’olimpisme està present a la plaça dels Voluntaris, en els pals de les banderes dels països participants i en l’escultura de bronze de Cobi, la mascota dels jocs Olímpics de Barcelona’92.
  • Imprescindible per: Fer esports nàutics o sopar davant del mar i acabar la nit amb una passejada nocturna.