Rambla de Catalunya | Hop on Hop Off Barcelona

A partir del 2 de juliol, el Barcelona Bus Turístic torna a circular pels llocs més emblemàtics de la ciutat. T'hi esperem!

  • Inici
  • Rambla de Catalunya

Rambla de Catalunya

Un encantador bulevard amb edificis modernistes

Hola Barcelona, your travel solution

La Rambla Catalunya és un dels passejos més acollidors de Barcelona. Tot i que es tracta d’una prolongació natural de La Rambla, en realitat neix a la plaça Catalunya i acaba a l’avinguda Diagonal. Al llarg d’aquesta via s’aixequen edificis d’un gran valor arquitectònic i, a la part central, s’estenen nombroses terrasses que conviden a gaudir del bon temps.

10% de descompte en la teva compra online

Amb només un bitllet, gaudeix de les tres rutes del Barcelona Bus Turístic pujant i baixant del bus tantes vegades com vulguis.

Per què visitar la Rambla Catalunya?

Juntament amb el Passeig de Gràcia, la Rambla Catalunya és un dels carrers de l’Eixample imprescindibles de visitar si veniu a Barcelona. En elaborar el pla d’ampliació urbana de la ciutat, després de l’enderrocament de les muralles, Ildefons Cerdà va projectar aquesta via com a continuació natural de La Rambla; aprofitant el vessant natural de les aigües, la va dotar d’una amplada especial. Des dels seus orígens, la Rambla de Catalunya va esdevenir un elegant bulevard d’un quilòmetre de llargada, on els barcelonins gaudien de l’ombra dels til·lers plantats a banda i banda del passeig central.

La Rambla de Catalunya té un marcat caràcter comercial, probablement influenciada pel Passeig de Gràcia, la via just paral·lela. Des de sempre, a les seves voreres, s’hi han instal·lat botigues, galeries d'art, teatres i cinemes, tot i que alguns han desaparegut o s'han hagut de transformar amb el pas del temps. Actualment, hi trobem una oferta comercial per a tots els públics i unes acollidores terrasses que permeten descansar després de les compres.

Si passegeu per la Rambla Catalunya, és imprescindible que alceu la vista i us fixeu en les obres arquitectòniques que es despleguen a banda i banda de la via. Al número 126, entre el carrer Còrsega i la Diagonal, es troba Can Serra, edifici modernista de l’arquitecte Josep Puig i Cadafalch, i actual seu de la Diputació de Barcelona. Més a baix, al número 115 es troba l’església de Sant Ramon de Penyafort, església gòtica traslladada a la Rambla de Catalunya a finals del XIX, quan es va construir la façana neogòtica de Joan Martorell; al número 70, la Casa Juncosa de Salvador Vinyals; al número 37, la Casa de Fargas d’Enric Sagnier, i al número 19, la Casa Heribert Pons, d’inspiració vienesa i que actualment acull la seu del Departament d’Economia de la Generalitat de Catalunya.

També podreu veure les divertides escultures de Josep Granyer, "Meditación i Coqueta", conegudes popularment com "El toro assegut" i "La girafa coqueta"; i al punt central d'intersecció amb la Gran Via, trobareu una altra gran escultura, "Nena damunt un peix" de Frederic Marès, que descansa sobre una font circular que antigament decorava el brollador de la plaça de Catalunya.

 

Com arribar a la Rambla Catalunya?

La Rambla de Catalunya és un dels punts centrals de la ciutat, podeu arribar-hi amb les Rutes Vermella i Blava del Barcelona Bus Turístic, des de les següents parades: Passeig de Gràcia - La Pedrera, Casa Batlló - Fundació Antoni Tàpies o bé des de la Plaça Catalunya, origen i final de les dues rutes.

 

Per als més curiosos

  • Sabies que: La Rambla de Catalunya havia estat un dels carrers amb més cinemes de la ciutat, però tots han desaparegut. Per exprés desig de Woody Allen, les seves pel·lícules sempre s’estrenaven al Club Coliseum. Aquest cinema va ser l’últim en tancar, el darrer dia de juliol de 2014.
  • Consell del barceloní: Entre els carrers Diputació i Consell de Cent, trobareu la llibreria Casa del Llibre. Recomanem entrar-hi i veure el jardí que té a l’interior.
  • Imprescindible per: Fer una passejada tranquil·la observant els detalls dels edificis.