Barri del Born | Hop on Hop off Barcelona

24/02: a causa del partit del FC Barcelona a l’Estadi Olímpic, la Ruta Vermella no donarà servei a la zona de la plaça d’Espanya i Montjuïc a partir de les 13 h.

11/02: a causa del partit del FC Barcelona a l’Estadi Olímpic, la Ruta Vermella no donarà servei a la zona de la plaça d’Espanya i Montjuïc a partir de les 18 h.

 

Barri del Born

Un barri històric, medieval, artístic i innovador

Hola Barcelona, your travel solution

En aquest barri medieval de Barcelona hi trobareu palaus gòtics, museus, galeries d’art, esglésies, restaurants i comerços innovadors. El barri del Born no només guarda part de la història de la Barcelona medieval, mutilada per la Guerra de Successió, sinó que manté l’aire bohemi dels artistes que s’hi van instal·lar durant el segle XX.

Barcelona Bus Turístic, a l’app Hola Barcelona

La teva app per visitar la ciutat amb el Barcelona Bus Turístic: rutes, parades i llocs més emblemàtics. També hi portaràs els teus bitllets còmodament!

Què visitar al Born?

El Born és el nom que rebia el recinte on se celebraven els jocs d’armes de tornejos i justes entre cavallers medievals, i que actualment ocupa el Passeig del Born. El barri delimitat pel Passeig de Picasso, el carrer de la Princesa fins al carrer del Rec, el Passeig del Born, Santa Maria del Mar, el Pla de Palau i l'avinguda del Marquès de l'Argentera, manté els seus palauets medievals d’arquitectura gòtica, però els seus carrerons amaguen també les darreres tendències d’art, moda i gastronomia.

Caminant sense rumb per les seves places i carrers us transportareu a l’època medieval d’esplendor comercial, quan els mercaders adinerats van omplir de palauets gòtics carrers com el de Montcada on es troba el Museu Picasso. Els comerciants convivien amb artesans, mariners i gremis que van construir la basílica de Santa Maria del Mar, el millor exponent de l’art gòtic català. Al tocar de la basílica, al Fossar de les Moreres, es manté encesa una flama en memòria dels caiguts en la Guerra de Successió del 1714, que va mutilar el barri. Per conèixer la història d’aquella època, res millor que visitar el Born Centre Cultural, un antic mercat, joia de l’arquitectura del ferro, on es conserven les restes de part de la ciutat desapareguda a la guerra o enderrocada immediatament després per construir la Ciutadella.

Però el barri del Born va ser també una mena de Montmartre, on artistes com Picasso, Rusiñol o Casas van instal·lar els seus tallers al segle XX. Avui dia, la zona conserva un gran nombre de galeries d’art i espais emblemàtics que apleguen nous creadors, així com showrooms de noves tendències i botigues gurmet.

 

Com arribar al Born? 

Amb la Ruta Vermella del Barcelona Bus Turístic arribareu a la parada de Pla de Palau – Parc de la Ciutadella, des d’on podreu explorar el barri del Born.

 

Per als més curiosos

  • Sabies que: El carrer de Santa Maria, que condueix a l'històric Fossar de les Moreres estava ple de botiguetes, entre les quals hi havia dues sastreries molt populars, la Lluna i el Vaixell, que compartien espai a la plaça de Santa Maria i que van desaparèixer a la fi del segle XX. No obstant això, la façana conserva un petit vaixell metàl·lic que feia de reclam publicitari de la sastreria i que ens recorda l’existència d’aquest comerç.
  • Imprescindible per a: Descobrir un dels barris que més s’ha transformat.