Vila Olímpica | Hop on Hop Off Barcelona

Amb motiu de la Cursa de la Mercè, diumenge, 19 de setembre, el servei del Barcelona Bus Turístic patirà afectacions durant tot el matí, fins a les 15.00 hores. Informa-te’n a les parades o amb el personal del servei.

Vila Olímpica

L’operació urbanística més rellevant dels Jocs Olímpics Barcelona’92.

Hola Barcelona, your travel solution

Residència d’atletes durant els Jocs Olímpics de Barcelona’92, el barri és un símbol la regeneració del litoral urbà i del sòl industrial. La Vila Olímpica va néixer arran de la necessitat de crear un espai residencial per als esportistes de Barcelona’92, però va anar més enllà: la reforma urbanística va regalar a la ciutat no només un modern barri d’habitatges sinó també noves platges, àmplies zones enjardinades i equipaments públics.

10% de descompte en la teva compra online

Amb només un bitllet, gaudeix de les tres rutes del Barcelona Bus Turístic pujant i baixant del bus tantes vegades com vulguis.

Per què visitar la Vila Olímpica?

La Vila Olímpica es va aixecar en una vella zona industrial i degradada del Poblenou. El projecte tenia com a objectiu principal construir un barri residencial per als esportistes que participaven en els Jocs Olímpics de 1992 i, alhora, recuperar el front litoral de Barcelona i crear espais de lleure i vegetació.

El disseny del conjunt es va fer de la mà d’un equip d’arquitectes format principalment per Oriol Bohigas, Josep Martorell, David Mackay i Albert Puigdomènech, que van posar en marxa una gran operació urbanística que va donar lloc al Port Olímpic i al parc del mateix nom, a la platja de la Nova Icària i a tot un barri molt espaiós, obert al mar i ple de zones verdes.

Tot i que alguna xemeneia ens recorda el passat industrial del barri, el paisatge està ara dominat per les torres Mapfre i de l’Hotel Arts. El projecte inicial contemplava la construcció de quatre gratacels però d'acord amb la llei de costes, només se’n van poder construir dos. A més de la zona esportiva i d’oci del Port Olímpic, a les renovades instal·lacions d'uns antics quarters militars s’ubica un campus de la Universitat Pompeu Fabra. La biblioteca de la Universitat ocupa el singular edifici del Dipòsit de les Aigües, que antigament alimentava la font del veí Parc de la Ciutadella.

 

Com arribar a la Vila Olímpica?  

Des de la parada Zoo de la Ruta Vermella i Ruta Verda del Barcelona Bus Turístic podreu explorar el barri de la Vila Olímpica.

 

Per als més curiosos

  • Sabies que: La Vila Olímpica respecta la densitat prevista inicialment al Pla cerdà per a l’Eixample i que a l’Eixample no es va respectar.
  • Consell del barceloní: Per l’amplitud dels carrers, els parcs i la proximitat de la platja, el barri de la Vila Olímpica és un dels més adients per practicar esports, i no només nàutics. És molt habitual veure veïns en bici, fent jòguing o patinant.
  • Imprescindible per: Conèixer el llegat dels Jocs Olímpics.