Pavelló Mies van der Rohe | Hop on Hop off Barcelona

13/05: a causa del partit del FC Barcelona a l’Estadi Olímpic, la Ruta Vermella no donarà servei a la zona de la plaça d’Espanya i Montjuïc a partir de les 18 h.

19/05: a causa del partit del FC Barcelona a l’Estadi Olímpic, la Ruta Vermella no donarà servei a la zona de la plaça d’Espanya i Montjuïc a partir de les 18 h.

  • Inici
  • Pavelló Mies van der Rohe

Pavelló Mies van der Rohe

Una de les 4 peces canòniques de l’arquitectura del moviment modern

Hola Barcelona, your travel solution

El Pavelló Mies van der Rohe és una rèplica exacta del pavelló que va representar l’Alemanya progressista i democràtica de la república de Weimar durant l’Exposició Internacional de 1929. El pavelló està considerat una de les 4 peces canòniques de l’arquitectura del moviment modern, juntament amb l’edifici de la Bauhaus de Walter Gropius, la villa Savoye de Le Corbusier i la Casa de la Cascada de Frank Lloyd Wright.

Barcelona Bus Turístic, a l’app Hola Barcelona

La teva app per visitar la ciutat amb el Barcelona Bus Turístic: rutes, parades i llocs més emblemàtics. També hi portaràs els teus bitllets còmodament!

app Hola Barcelona

La màxima de Mies: ‘menys és més’

A l’edifici es poden distingir 4 zones: l’espai central, l’àrea d’administració, els espais descoberts de la terrassa principal i el Pati Sud. Tot i així, el pavelló és conegut precisament per la fusió dels espais i per la voluntat expressa del seus creadors, Ludwig Mies van der Rohe i Lilly Reich, d’acabar amb la rigidesa de la diferenciació entre interior i exterior. El resultat és una fita en la història de l’arquitectura moderna, que respon a la màxima de Mies de “menys és més”: un espai fluid i en transició continua, que juga amb la transparència del vidre, el reflex de l’aigua i els diferents tipus de marbre i l’ònix per a transmetre la idea de llibertat i progrés de la nova república alemanya.

 

Al peu de la muntanya de Montjuïc, i al costat de la Font Màgica

El Pavelló original va ser desmuntat en acabar l’exposició, l’any 1930, però en ser reconegut com una peça clau de l’arquitectura del segle XX, va ser reconstruït fil per randa durant la dècada dels 80 a la mateixa localització original, al peu de la muntanya de Montjuïc i al costat de la Font Màgica.

Actualment, el Pavelló està gestionat per la Fundació Mies van der Rohe, creada per l’ajuntament de Barcelona el 1983 amb l’objectiu inicial de dur a terme la reconstrucció de l’edifici. A més de vetllar per la conservació i el coneixement del Pavelló, la fundació organitza les exposicions temporals i les visites turístiques.

 

Per als més curiosos

  • Sabies que: Ludwig Mies van der Rohe va dissenyar per al pavelló una cadira feta de pell i perfil metàl·lic que s’ha convertit en una icona del disseny que encara es produeix actualment. Rep el nom de Cadira Barcelona.
  • Consell del barceloní: Si t’apassiona l’arquitectura, la Fundació Mies van der Rohe organitza visites guiades on t’explicaran tots els detalls i anècdotes de l’edifici.
  • Imprescindible per a: Interessats en el món de l’arquitectura i les corrents artístiques del segle XX.