Passatge de Sert | Hop on Hop off Barcelona

Dissabte 16, Ruta Vermella sense servei a Montjuïc a partir de les 17 h pel partit del FC Barcelona. 

Diumenge 17, afectacions generals al servei fins a les 15 h a causa de la Cursa de la Mercè.

Amb motiu del partit del FC Barcelona a l’Estadi Olímpic el dissabte 23 de setembre, la Ruta Vermella no donarà servei a la zona de plaça d’Espanya i Montjuïc a partir de les 17.00 hores. Informa-te’n a les parades o amb el personal del servei.

Passatge de Sert

Un passadís ocult on refugiar-se de l’enrenou

Hola Barcelona, your travel solution

Amagat enmig del barri de Sant Pere, aquest carreró passa inadvertit per a molts visitants, per això és un dels secrets de Barcelona. El Passatge Sert era el camí que travessava una de les fàbriques tèxtils més importants de Barcelona, propietat d’una família de la que en va sortir un dels arquitectes catalans més influents del segle XX. 

10% de descompte en la teva compra online

Amb només un bitllet, gaudeix de les dues rutes del Barcelona Bus Turístic pujant i baixant del bus tantes vegades com vulguis.

Per què visitar al passatge Sert?

El passatge Sert uneix el carrer Trafalgar i el carrer Sant Pere més Alt, gairebé a la frontera entre l’Eixample i Ciutat Vella. Els seus orígens es remunten a 1753, any de fundació de la fàbrica d’indianes Canaleta. Entre 1865 i 1867 la societat Bonaventura Solà i Cia., després Sert Hnos. y Solá, va adquirir l’edifici. Va ser la família Sert la que va enderrocar la finca original per convertir-la en una casa-fàbrica amb un passatge interior. Aquest passatge ha passat de ser un racó ocult i degradat a convertir-se en un raconet encantador i allunyat del bullici del centre.

En aquest mateix passatge, va néixer en 1874 el pintor Josep Maria Sert, autor dels murals de la catedral de Vic, l’Ajuntament de Barcelona i el menjador del Walford Astoria de Nova York i oncle d’un dels arquitectes catalans més influents del segle XX: Josep Lluís Sert, renovador de l’arquitectura catalana, precursor del racionalisme, membre destacat del GATPAC i autor, entre d’altres, de la Fundació Miró i el Dispensari Antituberculós.

 

Com arribar al passatge Sert?

Podeu arribar al passatge Sert des de la parada del barri Gòtic de la Ruta Vermella del Barcelona Bus Turístic.

 

Per als més curiosos

  • Sabies que: Entre el segle XVIII i principis del XX, Barcelona es va convertir en un important centre industrial. Només a Ciutat Vella s’han documentat 130 edificis amb aquest ús, molts dels quals es dedicaven al tèxtil. La màxima expressió d’això era la casa fàbrica, on habitatges i indústria compartien espai. La fàbrica Sert, avui convertida en habitatges de luxe, n’és un exemple.
  • Consell del barceloní: Si aneu a visitar el Palau de la Música, val la pena fer una paradeta a aquest passatge, on no us assetjaran ni cotxes ni bicicletes i on el silenci és la norma.
  • Imprescindible per: Descobrir el passat industrial de Barcelona; el de Sant Pere és un dels barris amb més densitat d’antigues fàbriques, moltes d’elles encara visibles.