Carrer de Ferran | Hop on Hop off Barcelona

15/12: a causa del partit del FC Barcelona a l’Estadi Olímpic, la Ruta Vermella no donarà servei a la zona de la plaça d’Espanya i Montjuïc a partir de les 16 h.

Carrer de Ferran

La connexió entre La Rambla i la Plaça Sant Jaume

Hola Barcelona, your travel solution

L’únic carrer rectilini que connecta La Rambla amb la Plaça Sant Jaume és un dels principals eixos comercials del Barri Gòtic. Projectat l’any 1824 per unir les artèries principals de la Barcelona medieval, el carrer Ferran va transformar la configuració urbana de la ciutat.

Barcelona Bus Turístic, a l’app Hola Barcelona

La teva app per visitar la ciutat amb el Barcelona Bus Turístic: rutes, parades i llocs més emblemàtics. També hi portaràs els teus bitllets còmodament!

app Hola Barcelona

Per què visitar el carrer Ferran?

El carrer de Ferran és una de les vies amb més història de la ciutat, que va ser projectada l’any 1824 per unir la Rambla amb la fortalesa de la Ciutadella, tot i que, finalment, només va arribar fins a la plaça Sant Jaume. L’arquitecte encarregat d’obrir un carrer de traçat rectilini, que contrastava amb els carrerons medievals de la Barcelona de l’època, va ser Josep Mas i Vila, autor de la façana neoclàssica de la Casa de la Ciutat de Barcelona, de la porta del Cementiri del Poblenou i del mercat de la Boqueria.

Inicialment, el carrer duia el nom de Ferran VII, monarca que regnava en aquella època, però l’any 1910 es va rebatejar amb el nom de carrer Ferran. Ràpidament es va omplir de botigues, principalment de joieries i plateries, i es va convertir en un dels passeigs més concorreguts de la ciutat. L’obertura del carrer Ferran va transformar la zona: es va enderrocar l’església medieval de Sant Jaume i la nova façana de la Casa de la Ciutat i del Palau de la Generalitat van quedar encarades.

Passejant per aquest carrer des de la plaça Sant Jaume en direcció a La Rambla, trobareu a l’esquerra l’acollidor passatge de l’Ensenyança i, a continuació, el carrer d’Avinyó, l’únic que arriba al passeig de Colom. Entre Avinyó i el carrer Rauric veureu l’església de Sant Jaume, que conserva una part de la seva façana original i que té els seus fonaments en una sinagoga que els jueus conversos van transformar en temple cristià l’any 1394. Just abans d’arribar a La Rambla, s’obre a l’esquerra el passatge Madoz, que dona accés a la Plaça Reial.

 

Com arribar al carrer Ferràn?

La Ruta Vermella del Barcelona Bus Turístic té una parada, Barri Gòtic, des de la qual podeu fer una passejada fins al carrer Ferran.

 

Per als més curiosos

  • Sabies que: El carrer Avinyó va donar nom a un dels quadres més famosos del segle XX “Les senyoretes d’Avinyó”, obra de Pablo Picasso. L’obra és un homenatge als prostíbuls que hi havia en aquest carrer de Barcelona.
  • Consell del barceloní: A uns cent metres de Plaça de Sant Jaume en direcció a La Rambla, a mà esquerra trobareu el Passatge del Crèdit. Al número 4 va néixer el pintor Joan Miró. I en un altre pis del mateix edifici va tenir el seu primer taller.
  • Imprescindible per a: Conèixer la Barcelona antiga.