Passatge de Méndez Vigo | Hop on Hop off Barcelona

20/7: amb motiu de la desfilada del Pride Barcelona 2024, el servei del Barcelona Bus Turístic podrà tenir afectacions de les 17 h a les 20.30 h.

19/05: a causa del partit del FC Barcelona a l’Estadi Olímpic, la Ruta Vermella no donarà servei a la zona de la plaça d’Espanya i Montjuïc a partir de les 18 h.

  • Inici
  • Passatge de Méndez Vigo

Passatge de Méndez Vigo

El passatge que combina el segle XIX i el XXI

Hola Barcelona, your travel solution

Aquest passatge, que travessa una illa de l’Eixample, amaga cases neoclàssiques d’estil anglès, totes elles d’una planta i amb jardí. També s’hi troba una torre de tres plantes, seu de l’Institut Italià de Cultura, que compta amb la reproducció d’una plaça italiana on hi ha un dels arbres més antics i peculiars de la ciutat, un pebrer rosa

Barcelona Bus Turístic, a l’app Hola Barcelona

La teva app per visitar la ciutat amb el Barcelona Bus Turístic: rutes, parades i llocs més emblemàtics. També hi portaràs els teus bitllets còmodament!

app Hola Barcelona

Per què visitar el passatge Méndez Vigo?

El passatge Méndez Vigo es va construir l’any 1868 a l'interior de l’illa formada pels carrers Consell de Cent, Aragó, Pau Claris i Roger de Llúria, perpendicular al Passatge de Permanyer.  Tot i que no conserva totes les seves construccions originals, és un bon exemple del passatge a l'anglesa consistent en cases de planta baixa i pis amb amplis jardins.

Actualment, a banda del paviment empedrat, les reixes de l’entrada al carreró i d’algunes cases que han sobreviscut el pas del temps, aquest passatge acull la seu de l'Institut Italià de Cultura, que s’ubica en una torre de tres pisos construïda l'any 1889 per a la família Amat i que està catalogada com a Patrimoni Arquitectònic de l'Ajuntament de Barcelona. A l’institut trobareu un jardí que reprodueix una típica plaça italiana, amb una part central amb paviment de llambordes i taules i cadires per seure i una zona de vegetació.

 

Com arribar al passatge Méndez Vigo?

El passatge Méndez Vigo es troba a l’Eixample, molt a prop del passatge Permanyer. Per arribar-hi, haureu de baixar a la parada Casa Batlló – Fundació Antoni Tàpies de les Rutes Vermella o Blava del Barcelona Bus Turístic i caminar pel carrer d’Aragó. Entre els carrers de Pau Claris i Roger de Llúria trobareu l’accés al passatge.  

 

Per als més curiosos

  • Sabies que: Aquest passatge és veí d’un altre de molt similar, el Passatge Permanyer, que també conserva el jardinet de l’entrada i les cases d’inspiració britànica.
  • Consell del barceloní: Per veure l’immens pebrer rosa i gaudir del jardí de l’Institut Italià de Cultura, consulteu els seus horaris d’obertura.
  • Imprescindible per: Fer un recés de pau en el vostre recorregut per l’Eixample.