Palo Alto | Hop on Hop Off Barcelona

El Barcelona Bus Turístic està fora de servei temporalment. Més endavant tornarem a oferir-te el servei puja-baixa del nostre tour oficial perquè gaudeixis dels indrets i edificis més emblemàtics de la ciutat.

Palo Alto

Un clúster creatiu a una antiga fàbrica de fil de llana

Hola Barcelona, your travel solution

Una fàbrica del segle XIX rehabilitada s’ha convertit en una illa urbana que acull estudis d’arquitectura, disseny, fotografia… Palo Alto és un niu creatiu gestionat per una fundació presidida per l’artista Xavier Mariscal, que va salvar el conjunt arquitectònic industrial d’aquesta fàbrica, l’única del barri del Poblenou que conserva el seu perímetre original.

10% de descompte en la teva compra online

Amb només un bitllet, gaudeix de les tres rutes del Barcelona Bus Turístic pujant i baixant del bus tantes vegades com vulguis.

Per què visitar Palo Alto?

Al cor de l’antic barri industrial del Poblenou s’alça el que va ser la fàbrica Gal i Puigsech, que actualment és Palo Alto: un espai de referència de l’activitat creativa de la ciutat, on s’organitzen esdeveniments culturals, exposicions i un mercat on trobareu llocs de menjar orgànic i de carrer, moda, complements, joieria, "new design", "vintage", artesania, llibres, discos...

La Fàbrica Gal i Puigsech, obra de l’arquitecte Antoni Vila i Bruguera, es va construir cap a l’any 1875 com a complex tèxtil i al llarg de la seva història va passar per diferents usos i propietaris. L’any 1989, Pierre Roca adquireix el conjunt, que consta de diferents naus i d’un pati on s’alça l’emblemàtica xemeneia que avui dia testimonia el passat fabril, amb l’objectiu de crear uns estudis de cinema als que anomena Palo Alto.

Però el pla urbanístic de les Olimpíades de Barcelona’92 incloïa una apropiació de l’Ajuntament del recinte fabril per a ser enderrocat. Va ser la comunitat d’artistes, encapçalada per Mariscal, un dels primers en instal·lar-hi el seu estudi, la principal defensora del projecte de Palo Alto i qui va aconseguir que el conjunt es declarés com a equipament de nova creació i pogués mantenir la seva estructura intacta. De fet, els edificis actuals són els mateixos que es van anar construint des de finals del segle XIX i durant la primera meitat del segle XX, tot i que el seu interior ha estat restaurat.

 

Com arribar a Palo Alto?

Des de la parada Parc Diagonal Mar de la Ruta Verda del Barcelona Bus Turístic, podreu arribar en pocs minuts a Palo Alto, que es troba al carrer dels Pellaires.

 

Per als més curiosos

  • Sabies que: El primer cap de setmana de cada mes se celebra el Palo Alto Market, un mercat que funciona com a plataforma de promoció de la cultura emergent i de nous creadors, on també s’hi organitzen concerts i activitats gastronòmiques.
  • Consell del barceloní: el Palo Alto es troba molt a prop del Parc de Diagonal Mar, un dels parcs més grans de Barcelona. També val la pena fer-hi una visita.
  • Imprescindible per a: Entusiastes de les noves corrents, del món "vintage", del disseny i de la cultura alternativa.