Palau Sant Jordi | Barcelona Bus Turístic

Amb motiu de la Cursa El Corte Inglés, diumenge 7 d'abril, la Ruta Vermella i algunes parades de la Ruta Blava quedaran afectades de 9 a 14 hores aproximadament. Informa-te'n a les parades.

Palau Sant Jordi

Una obra mestra de l’arquitectura i l’enginyeria moderna

Hola Barcelona, your travel solution

La joia de l’Anella Olímpica és un palau l’estructura mecanitzada del qual s’adapta per acollir tota mena d’esdeveniments. Dissenyat per l’arquitecte japonès Arata Izosaki amb motiu dels Jocs Olímpics de Barcelona’92, la seva construcció va ser tot un prodigi de l’enginyeria.

Per què visitar el Palau Sant Jordi?

El Palau Sant Jordi és la instal·lació coberta més gran de Barcelona. Va ser dissenyat com un espai polivalent per l’arquitecte japonès Arata Izosaki, que el va dotar d’una estructura i uns materials mecanitzats que el confereixen una gran flexibilitat.

La cúpula que cobreix el palau es va construir a nivell de terra i es va aixecar durant 10 dies amb 12 gats hidràulics. L’estructura versàtil del palau el fan l’escenari ideal per a tot tipus d’activitats, des de concerts a campionats de bàsquet, tenis i altres espectacles. Fins i tot s’ha transformat en una pista de motocròs i en una piscina artificial per a la celebració dels campionats mundials de natació. El Palau Sant Jordi té un aforament de 16.159 espectadors asseguts en esdeveniments esportius i una capacitat màxima de fins a 17.960 persones en concerts.

A l'exterior del palau destaca l'escultura "Canvi" d'Aiko Miyawaki. Es tracta d’un delicat conjunt de 36 cilindres de formigó coronats per anells metàl·lics i cables d'acer que brillen de forma molt especial amb la llum del capvespre.

 

Com arribar al Palau Sant Jordi?

Des de la parada Anella Olímpica de la Ruta Vermella del Barcelona Bus Turístic podreu veure aquest imponent palau amb forma de tortuga.

 

Per als més curiosos

  • Sabies que: A banda de per la seva versatilitat, el Palau destaca per l’excel·lent sonoritat del recinte. Com a exemple, cal esmentar que l'artista nord-americà Bruce Springsteen va escollir el seu concert del Palau Sant Jordi l'octubre de 2002 per a editar el DVD oficial de la seva gira mundial.
  • Consell del barceloní: La millor manera de veure el Palau Sant Jordi és gaudint d’algun dels esdeveniments que s’hi celebren, consulteu la seva programació.
  • Imprescindible per: Contemplar una obra arquitectònica camaleònica, una icona de la Barcelona olímpica.