Palau Sant Jordi | Hop on Hop off Barcelona

19/6: amb motiu del Formula 1 Barcelona Fan Festival, el servei del Barcelona Bus Turístic tindrà afectacions a la zona centre de la ciutat durant tot el dia.

19/05: a causa del partit del FC Barcelona a l’Estadi Olímpic, la Ruta Vermella no donarà servei a la zona de la plaça d’Espanya i Montjuïc a partir de les 18 h.

Palau Sant Jordi

Una obra mestra de l’arquitectura i l’enginyeria moderna

Hola Barcelona, your travel solution

La joia de l’Anella Olímpica és un palau l’estructura mecanitzada del qual s’adapta per acollir tota mena d’esdeveniments. Dissenyat per l’arquitecte japonès Arata Izosaki amb motiu dels Jocs Olímpics de Barcelona’92, la seva construcció va ser tot un prodigi de l’enginyeria.

Barcelona Bus Turístic, a l’app Hola Barcelona

La teva app per visitar la ciutat amb el Barcelona Bus Turístic: rutes, parades i llocs més emblemàtics. També hi portaràs els teus bitllets còmodament!

app Hola Barcelona

Per què visitar el Palau Sant Jordi?

El Palau Sant Jordi és la instal·lació coberta més gran de Barcelona. Va ser dissenyat com un espai polivalent per l’arquitecte japonès Arata Izosaki, que el va dotar d’una estructura i uns materials mecanitzats que el confereixen una gran flexibilitat.

La cúpula que cobreix el palau es va construir a nivell de terra i es va aixecar durant 10 dies amb 12 gats hidràulics. L’estructura versàtil del palau el fan l’escenari ideal per a tot tipus d’activitats, des de concerts a campionats de bàsquet, tenis i altres espectacles. Fins i tot s’ha transformat en una pista de motocròs i en una piscina artificial per a la celebració dels campionats mundials de natació. El Palau Sant Jordi té un aforament de 16.159 espectadors asseguts en esdeveniments esportius i una capacitat màxima de fins a 17.960 persones en concerts.

A l'exterior del palau destaca l'escultura "Canvi" d'Aiko Miyawaki. Es tracta d’un delicat conjunt de 36 cilindres de formigó coronats per anells metàl·lics i cables d'acer que brillen de forma molt especial amb la llum del capvespre.

Concerts al Palau Sant Jordi

Des que es va inaugurar, el Palau Sant Jordi ha acollit un gran nombre de concerts. Pel seu escenari han passat artistes nacionals i internacionals de la talla de Michael Bublé, Britney Spears, Alejandro Sanz, Madonna, Joaquín Savina, Lady Gaga, Justin Bieber, Shakira, Bruno Mars o Beyonce, entre d’altres.

Descobreix el Sant Jordi Club

El Sant Jordi Club és una sala de concerts annexa al Palau Sant Jordi. És un local que acull esdeveniments de mida petita i mitjana, com ara espectacles esportius, familiars o musicals. Té capacitat per a 4.620 persones, situades a pista o grada. La grada fixa per a concerts disposa de 244 seients i un accés diferent del de la pista.

Aquesta sala de concerts se suma a l’oferta d’espais culturals i d’entreteniment de Barcelona. Compta amb instal·lacions renovades i una oferta més àmplia i selecta per al públic assistent en matèria de restauració, aparcaments, accessos i serveis VIP.
 

Com arribar al Palau Sant Jordi?

Des de la parada Anella Olímpica de la Ruta Vermella del Barcelona Bus Turístic podreu veure aquest imponent palau amb forma de tortuga.

 

Entrades i agenda de propers esdeveniments del Palau Sant Jordi

Tota l’agenda completa de propers esdeveniments i compra d’entrades està disponible a la pàgina oficial del Palau Sant Jordi de Barcelona. 

Recorda que, encara que depèn del tipus d’espectacle del qual vagis a gaudir, els millors seients al Palau Sant Jordi estan situats a platea i pista.

 

Per als més curiosos

  • Sabies que: a banda de per la seva versatilitat, el Palau destaca per l’excel·lent sonoritat del recinte. Com a exemple, cal esmentar que l'artista nord-americà Bruce Springsteen va escollir el seu concert del Palau Sant Jordi l'octubre de 2002 per a editar el DVD oficial de la seva gira mundial.
  • Consell del barceloní: la millor manera de veure el Palau Sant Jordi és gaudint d'algun dels esdeveniments que s’hi celebren, al qual acudeixen artistes de talla mundial.
  • Imprescindible per: contemplar una obra arquitectònica camaleònica, una icona de la Barcelona olímpica.