Anella Olímpica de Montjuïc | Hop on Hop Off Barcelona

La Ruta Verda es troba fora de servei. Gaudeix dels llocs més emblemàtics de la ciutat amb la Ruta Blava i la Ruta Vermella.

Amb motiu de la Volta Ciclista a Catalunya, el diumenge 26 de març les parades del Barcelona Bus Turístic de la zona Pl. Espanya i Montjuïc es veuran afectades durant el matí.

 • Inici
 • Anella Olímpica de Montjuïc

Anella Olímpica de Montjuïc

L’escenari principal dels Jocs Olímpics Barcelona‘92

Hola Barcelona, your travel solution

Memòria viva dels Jocs Olímpics de Barcelona’92, l’anomenada Anella olímpica és el conjunt d’instal·lacions esportives construïdes o rehabilitades amb motiu dels jocs. Alguns d’ells són ara escenari d’esdeveniments esportius i musicals; altres, segueixen sent espai per a que els barcelonins gaudeixin de l’esport.

10% de descompte en la teva compra online

Amb només un bitllet, gaudeix de les dues rutes del Barcelona Bus Turístic pujant i baixant del bus tantes vegades com vulguis.

Què visitar a l’Anella Olímpica?

Amb una superfície aproximada de 400 hectàrees, l’Anella Olímpica, al bell mig del parc de Montjuïc, aplega algunes de les instal·lacions més importants que van ser escenari dels Jocs Olímpics de Barcelona’92 i que s’han transformat en espais d’ús habituals pels habitants de la ciutat:

 • Estadi Olímpic Lluís Companys: Escenari de les cerimònies d’inauguració i cloenda dels Jocs Olímpics i Paralímpics de Barcelona’92 i de les proves d’atletisme. Tot i que aquest estadi es va construir l’any 1929, va ser completament remodelat per acollir els Jocs, a excepció de la façana, que és l’original. Té una capacitat de 60.000 espectadors.
 • Palau Sant Jordi: Construït expressament per als Jocs per l'arquitecte japonès Arata Isozaki, en aquest pavelló es van celebrar les proves olímpiques d’handbol, gimnàstica i voleibol, i les paralímpiques de tennis taula i voleibol. Davant mateix s’hi troba la instal·lació artística "Utsurohi" (Canvi), d'Aiko Miyawaki dedicada al moviment i al dinamisme.
 • Piscines Bernat Picornell: Inaugurades el 1970, es van remodelar per acollir les competicions de natació, natació sincronitzada i waterpolo de les Olimpíades de Barcelona’92.
 • Torre de Comunicacions de Montjuïc: Dissenyada per l'arquitecte i enginyer Santiago Calatrava, que va voler fer un homenatge a Gaudí i Jujol recobrint la base amb el seu característic trencadís. La Torre de comunicacions també funciona com a rellotge de sol projectant la seva ombra sobre la plaça Europa.
 • INEFC Barcelona: Edifici de formes clàssiques construït per l’arquitecte català Ricard Bofill amb motiu dels Jocs Olímpics i que avui dia acull una de les seus de l'Institut Nacional d'Educació Física de Catalunya. Va ser seu olímpica de les competicions de lluita lliure i grecoromana, i durant la celebració dels jocs paralímpics s’hi van celebrar les proves d’esgrima en cadira de rodes i de judo.
 • Museu Olímpic i de l'Esport Joan Antoni Samaranch: Inaugurat l’any 2007, aquest museu inclou espais interactius de tecnologia avançada sobre la història de l’esport a la ciutat.

 

Com arribar a l’Anella Olímpica?

La parada Anella Olímpica de la Ruta Vermella del Barcelona Bus Turístic us deixa a la mateixa avinguda de l’Estadi, des d’on podreu accedir l’àrea de l’anella.

 

Per als més curiosos

 • Sabies que: La ciutat de Barcelona és una de les que més es van transformar amb l’arribada dels Jocs. Des que el 1986 va ser triada per acollir els Jocs del 92, la ciutat va iniciar un compte enrere durant el qual es van crear instal·lacions esportives a Montjuïc, un Port Olímpic que fins aleshores no existia, una Vil·la Olímpica que va modernitzar tot un barri i es va reforçar tota la xarxa de transport amb dues terminals més a l’aeroport del Prat i la creació de nexes i vies claus com les Glòries, la Ronda Litoral o la Ronda de Dalt.
 • Consell del barceloní: L’Anella Olímpica està envoltada pels Jardins de Joan Maragall i pel jardí Botànic, on podreu fer una parada per gaudir de l’ombra i la vegetació.
 • Imprescindible per a: Romàntics de la història de l’olimpisme.