Estadi Olímpic Lluís Companys | Hop on Hop Off Barcelona

Amb motiu de la Cursa de la Mercè, diumenge, 19 de setembre, el servei del Barcelona Bus Turístic patirà afectacions durant tot el matí, fins a les 15.00 hores. Informa-te’n a les parades o amb el personal del servei.

  • Inici
  • Estadi Olímpic Lluís Companys

Estadi Olímpic Lluís Companys

Testimoni de la inauguració dels Jocs Olímpics de Barcelona‘92

Hola Barcelona, your travel solution

Qui havia de dir que més de 60 anys després de la seva construcció aquest estadi seria l’escenari de l’esdeveniment esportiu més important de la història de Barcelona? Construït l’any 1929 per l’Exposició Internacional de Barcelona, l’Estadi Olímpic Lluís Companys va ser renovat completament per tal d’acollir els Jocs Olímpics de Barcelona'92.

10% de descompte en la teva compra online

Amb només un bitllet, gaudeix de les tres rutes del Barcelona Bus Turístic pujant i baixant del bus tantes vegades com vulguis.

Per què visitar l’Estadi Olímpic?

L’Estadi Olímpic és un lloc històric de Barcelona. El 25 de juliol de 1992, des de la seva pista central, Barcelona va saludar el món sencer amb un sonor “Hola” que va quedar gravat en la memòria de tots aquells que van veure la cerimònia d’inauguració de les XXV Olimpíades.

Però la història de l’estadi es remunta al 1929, quan l’arquitecte Pere Domènech i Roura va construir aquest amfiteatre per l’Exposició Internacional de Barcelona. Posteriorment, la instal·lació va quedar en desús fins que Barcelona va ser escollida com a seu olímpica i es va posar en marxa la remodelació de l’estadi, a càrrec de l'equip d'arquitectes Gregotti, Correa, Milà, Margarit i Buixadé.

L’Estadi es va renovar completament i només es va conservar la façana i les dues escultures de genets de Pau Gargallo. L’edifici es va buidar, el nivell de la pista es va rebaixar i es van alçar unes noves graderies amb capacitat per a 56.000 espectadors. Aquest nou estadi va acollir les cerimònies d’inauguració i cloenda dels Jocs Olímpics Barcelona’92, així com les proves d’atletisme.

Entre 1997 i 2009 va ser el camp de futbol del RCD Espanyol. El 2001 l’estadi va ser anomenat Estadi Olímpic Lluís Companys, en homenatge a qui va ser President de la Generalitat de Catalunya durant la Guerra Civil.

L'any  2010 s'hi celebrà el 20è Campionat d'Europa d'atletisme, pel qual fou novament remodelat i ampliat fins als 60.000 espectadors. Avui dia és escenari de grans concerts, així com de proves esportives de primer nivell.

 

Com arribar a l’Estadi Olímpic?

Amb la Ruta Vermella del Barcelona Bus Turístic arribareu a la parada de l’Anella Olímpica, des d’on podreu accedir a l’estadi.

 

Per als més curiosos

  • Sabies que: La pedra que es va extreure per rebaixar el nivell de l'estadi és de tan bona qualitat que s’ha utilitzat per construir la Sagrada Família.
  • Consell del barceloní: Si feu una volta per l’exterior de l’estadi, veureu que encara s’hi conserva el peveter amb què es va encendre el foc dels Jocs Olímpics.
  • Imprescindible per: Rememorar la inauguració dels Jocs Olímpics de Barcelona’92.