Parc de l'Espanya Industrial | Hop on Hop off Barcelona

23/04: amb motiu de la celebració de la diada de Sant Jordi, el servei del Barcelona Bus Turístic podrà tenir afectacions a la zona centre de la ciutat durant tot el dia.

29/04: a causa del partit del FC Barcelona a l’Estadi Olímpic, la Ruta Vermella no donarà servei a la zona de la plaça d’Espanya i Montjuïc a partir de les 18 h.

  • Inici
  • Parc de l'Espanya Industrial

Parc de l'Espanya Industrial

D’una fàbrica tèxtil del XIX neix un parc amb un canal navegable

Hola Barcelona, your travel solution

9 torres-far custodien un espai obert d’aigua i vegetació que havia estat una de les fàbriques tèxtils més importants de Barcelona. De fet, l’Espanya Industrial és el nom que rebia la planta de producció tèxtil que va ocupar aquesta gran esplanada fins als anys 70 del segle XX i que avui designa un parc amb amples zones de gespa i un canal navegable.

Barcelona Bus Turístic, a l’app Hola Barcelona

La teva app per visitar la ciutat amb el Barcelona Bus Turístic: rutes, parades i llocs més emblemàtics. També hi portaràs els teus bitllets còmodament!

app Hola Barcelona

Per què visitar el parc de l’Espanya Industrial?

El parc de l’Espanya Industrial és un exemple de la recuperació que Barcelona va fer durant la dècada dels anys 80 dels terrenys ocupats per serveis i indústries desaparegudes o traslladades. En aquest cas, l’espai l’ocupava l'Espanya Industrial o Vapor Nou, una antiga fàbrica tèxtil fundada el 1847 i que el 1972 es traslladà a Mollet del Vallès.

L’any 1985 els arquitectes Luis Peña Ganchegui, Antón Pagola i Monserrat Ruiz van delimitar aquesta esplanada amb 9 impressionants torres-far i van construir un parc amb zones de gespa i arbres mediterranis, un estany amb un canal navegable i instal·lacions esportives. Dos anys més tard, l’escultor Andrés Nagel afegia al conjunt un immens drac de metall, de 32 metres de llargària i 12 d'alçada, que és també un tobogan que han fet servir tots els nens de Barcelona. A més, es van recuperar dels magatzems municipals diverses escultures creades per a l’Exposició Internacional de 1929, com el "Neptú" de Manuel Fuxà, la "Venus" de José Pérez Peresejo, o els "Bous de l'Abundància", d'Antoni Alsina.

 

Com arribar al parc de l’Espanya Industrial?

Des de la parada Estació de Sants de la Ruta Vermella del Barcelona Bus Turístic podeu arribar al parc de l’Espanya Industrial, ubicat al costat mateix de l’estació.

 

Per als més curiosos

  • Sabies que: L'existència del parc avui és una mostra de la força que tingué el moviment veïnal als anys 70, ja que els propietaris de la fàbrica, un cop traslladada, volien aprofitar els terrenys per a la construcció d’habitatges.
  • Consell del barceloní: Al parc de l’Espanya Industrial trobareu diverses zones esportives on podreu jugar al basquetbol o a ping-pong.  
  • Imprescindible per: Veure de primera mà el resultat de la transformació dels espais industrials de la ciutat en equipaments d’ús veïnal.