Fira de Barcelona | Hop on Hop off Barcelona

10/04: a causa de la convocatòria estatal de vaga de personal de conducció, el servei del Barcelona Bus Turístic es pot veure afectat.

16/04: a causa del partit del FC Barcelona a l’Estadi Olímpic, la Ruta Vermella no donarà servei a la zona de la plaça d’Espanya i Montjuïc a partir de les 18 h.

  • Inici
  • Fira de Barcelona

Fira de Barcelona

Una de les institucions firals més importants d’Europa

Hola Barcelona, your travel solution

Originària de l'Exposició Universal de 1888, avui dia la Fira de Barcelona organitza grans esdeveniments com el World Mobile Congress o el festival Sónar. Amb prop de 400.000 m² de superfície d'exposició repartits en dos grans recintes, la Fira de Barcelona és una de les més grans del continent.

Barcelona Bus Turístic, a l’app Hola Barcelona

La teva app per visitar la ciutat amb el Barcelona Bus Turístic: rutes, parades i llocs més emblemàtics. També hi portaràs els teus bitllets còmodament!

app Hola Barcelona

Per què visitar la Fira de Barcelona?

La Fira de Barcelona té els seus orígens en l'Exposició Universal de 1888, amb motiu de la qual es va construir el recinte firal del Parc de la Ciutadella, que celebrà anualment des del 1920 fins al 1925 la primera Fira de Mostres de Barcelona. Però amb motiu de l’Exposició Internacional de 1929 es va decidir traslladar la celebració d'esdeveniments firals a les noves instal·lacions creades a Montjuïc, espai on es va desenvolupar aquest esdeveniment mundial i que des de llavors, constitueix el nucli del recinte firal de Barcelona.

El 1942, amb el nom de Fira Oficial i Internacional de Mostres de Barcelona, la institució emprengué una nova etapa que ha anat evolucionant fins avui dia per acollir tot tipus d’activitats, des de festivals de música fins a congressos o fires. Així, en l’actualitat la Fira de Barcelona compta amb dos recintes: l’històric de Montjuïc, encara en ús, que es situa a banda i banda de l’entrada a l’avinguda Maria Cristina, a la plaça d’Espanya, i un altre construït recentment a la Gran Via, obra de l’arquitecte Toyo Ito, que li permeten tenir la capacitat d’acollir salons i congressos d’àmbit mundial, com el World Mobile Congress.

 

Com arribar a la Fira de Barcelona?

Per arribar a les instal·lacions de la Fira de Barcelona podeu agafar la Ruta Vermella del Barcelona Bus Turístic i baixar a la parada Plaça Espanya o bé a la parada CaixaFòrum - Pavelló Mies Van der Rohe.

 

Per als més curiosos

  • Sabies que: El primer aparell de televisió que es va veure a Espanya es va presentar a la fira el 1935. L’any 1942 es va veure per primera vegada una ampolla de Coca-Cola.
  • Consell del barceloní: Si voleu conèixer l’interior de les instal·lacions, consulteu el calendari firal!
  • Imprescindible per: Apassionats de la tecnologia, de l’automòbil, dels còmics o la música!