Piscines Bernat Picornell | Hop on Hop Off Barcelona

A partir del 2 de juliol, el Barcelona Bus Turístic torna a circular pels llocs més emblemàtics de la ciutat.

  • Inici
  • Piscines Bernat Picornell

Piscines Bernat Picornell

Les piscines olímpiques de Montjuïc

Hola Barcelona, your travel solution

Tres piscines: una d’entrenament, una de competició i una altra de salts, escenari de les proves de natació de Barcelona’92. Les piscines que trobareu a l’Anella Olímpica van ser inaugurades l’any 1970 i remodelades per acollir les competicions de natació, natació sincronitzada, la fase final del torneig de waterpolo i les proves de natació del pentatló modern dels XXV Jocs Olímpics.

10% de descompte en la teva compra online

Amb només un bitllet, gaudeix de les tres rutes del Barcelona Bus Turístic pujant i baixant del bus tantes vegades com vulguis.

Per què visitar les Piscines Picornell?

Les Piscines Bernat Picornell, que duen el nom del nedador català que va fundar la Reial Federació Espanyola de Natació, són una de les millors instal·lacions aquàtiques de Barcelona, que consta de tres piscines: una de competició, una altra d’entrenament i la piscina de salts. Dissenyades pels arquitectes Antoni Lozoya i Joan Richard, es van inaugurar el 1970 per acollir el XII Campionat Europeu de Natació que es va celebrar l’any 1972, i van ser remodelades l’any 1990 amb motiu dels Jocs Olímpics Barcelona’92.

Els arquitectes Franc Fernández i Moisés Gallego van dur a terme un projecte de reforma en el qual va destacar el cobriment de la piscina d’entrenament perquè pogués ser climatitzada i utilitzada també a l’hivern. A més, sobre la piscina de salts s’hi va instal·lar una plataforma provisional amb seients que va ampliar l’aforament a més de 10.000 espectadors.

Durant els Jocs Olímpics de Barcelona’92, aquestes piscines van ser l’escenari de les competicions de natació, natació sincronitzada, waterpolo i pentatló modern. Les imatges dels saltadors amb la Sagrada Família de fons formen part ja de l’imaginari col·lectiu. Posteriorment, les Piscines Picornell han acollit les proves dels campionats mundials de natació dels anys 2003 i 2013.

 

Com arribar a les Piscines Picornell?

Amb la Ruta Vermella del Barcelona Bus Turístic arribareu a la parada de l’Anella Olímpica, des de la qual podreu accedir a les piscines.

 

Per als més curiosos

  • Sabies que: Durant la temporada d’estiu, aquestes piscines tenen un horari reservat per l'ús d'usuaris nudistes, podeu consultar-lo al seu web.
  • Consell del barceloní: Si busqueu un espai tranquil on nedar envoltats d’un espai natural i amb bones vistes, aquestes són les vostres piscines!