Teatre Grec | Hop on Hop Off Barcelona

El Barcelona Bus Turístic està fora de servei temporalment. Més endavant tornarem a oferir-te el servei puja-baixa del nostre tour oficial perquè gaudeixis dels indrets i edificis més emblemàtics de la ciutat.

Teatre Grec

No és grec, tot i que ho sembla!

Hola Barcelona, your travel solution

Malgrat el seu nom, aquest teatre a l’aire lliure no és grec sinó producte de la transformació d’una antiga pedrera. Seu principal del Festival Grec, que cada estiu omple la ciutat de teatre, música, dansa i circ, el Teatre Grec, inaugurat el 1929, és un escenari de pedra, excavat a la muntanya de Montjuïc i amb aforament per a 1.900 espectadors.

10% de descompte en la teva compra online

Amb només un bitllet, gaudeix de les tres rutes del Barcelona Bus Turístic pujant i baixant del bus tantes vegades com vulguis.

Per què visitar el Teatre Grec?

El Teatre Grec és un espai singular on gaudir d’una representació artística a l’aire lliure a les nits d’estiu de Barcelona. Contràriament al que es pugui pensar, no és un teatre de l’època grega sinó que la seva història comença a l’Exposició Internacional de 1929.

La idea va sorgir dels arquitectes Ramon Reventós i Nicolau Maria Rubió i Tudurí, que aprofitant una antiga pedrera, van decidir construir una planta de teatre inspirada en el d’Epidaure, al Peloponès, en què la paret tallada de pedra servís com a escenari. Així, aprofitant el pendent de la muntanya i les restes de la pedrera, els arquitectes van dotar Barcelona d’un escenari molt especial i que dona nom al Festival Grec, que cada estiu programa obres de teatre, concerts, actuacions de dansa i circ a diferents teatres i espais culturals de Barcelona.

A més del teatre, cal destacar els seus impressionants jardins, dissenyats al començament del segle XX per l’arquitecte francès Jean-Claude Forestier i que es coneixien com a jardins del roserar d’Amargós. Van ser remodelats l’any 2008 per Patrizia Falcone i van recuperar el seu aspecte original, marcat per la geometria dels parterres, les pèrgoles, els estanys i les flors que s’estenen per la terrassa rectangular.

 

Com arribar al Teatre Grec?

Amb la Ruta Vermella del Barcelona Bus Turístic arribareu a la parada de la Fundació Miró, darrere de la fundació, hi trobareu el teatre.

 

Per als més curiosos:

  • Sabies que: El Teatre Grec va néixer gràcies a un passeig que l'arquitecte francès Jean-Claude Forestier va fer l'any 1921 prop d'una pedrera de Montjuïc. «Bon lloc per a un teatre grec», va dir en veure l'emplaçament. Anys més tard la seva observació es feia realitat.
  • Consell del barceloní: Si visiteu Barcelona a l’estiu, consulteu el cartell del Festival Grec!
  • Imprescindible per: Combinar la passió per l’aire lliure i l’espectacle.