El Funicular del Tibidabo | Hop on Hop Off Barcelona

Amb motiu de la Cursa de la Mercè, diumenge, 19 de setembre, el servei del Barcelona Bus Turístic patirà afectacions durant tot el matí, fins a les 15.00 hores. Informa-te’n a les parades o amb el personal del servei.

  • Inici
  • El Funicular del Tibidabo

El Funicular del Tibidabo

El primer funicular que va funcionar a Espanya

Hola Barcelona, your travel solution

El nou funicular del Tibidabo, la Cuca de Llum, connecta la plaça del Doctor Andreu, a la qual es pot arribar amb el Tramvia Blau, amb el cim de la muntanya i el Parc d'Atraccions Tibidabo.

10% de descompte en la teva compra online

Amb només un bitllet, gaudeix de les tres rutes del Barcelona Bus Turístic pujant i baixant del bus tantes vegades com vulguis.

Per què pujar al Funicular del Tibidabo?

L'antic funicular del Tibidabo va ser el primer transport d'aquestes característiques construït a Espanya i es va inaugurar el 1901, el mateix any en què va començar a circular el Tramvia Blau. El juny del 2021 es va inaugurar el nou funicular, amb més capacitat, vistes panoràmiques de la ciutat de Barcelona i equipament interactiu per convertir el trajecte en una experiència singular per als passatgers i les passatgeres.

La Cuca de Llum es presenta com la porta d'entrada a la muntanya del Tibidabo i la primera experiència del parc d'atraccions.

El trajecte del funicular té una longitud de 1.130 metres, l’estació superior està a 501 metres i la inferior a 226 metres, amb un desnivell de 275 metres i un pendent màxim de 25,7%.

 

Com arribar al Funicular del Tibidabo?

El Funicular del Tibidabo comença a la plaça del Dr. Andreu, on s’arriba fàcilment amb el Tramvia Blau. A la Ruta Blava del Barcelona Bus Turístic teniu la parada Tramvia Blau – Tibidabo, des d'on podeu agafar el tramvia i després la Cuca de Llum.

 

Per als més curiosos:

  • Sabies que: L'antic funicular del Tibidabo va ser fruit d'una sèrie de coincidències. En un viatge a Suïssa, el poeta Celestino Ballart, amic del professor de música dels fills del Dr. Andreu, es va guardar un fullet d’un funicular del país helvètic, que va acabar arribant al doctor. Aquest, juntament amb Romà Macaya, van decidir fundar la societat Tibidabo per impulsar aquest mitjà de transport i arribar fins al cim de la muntanya.
  • Consell del barceloní: Recorda que amb el bitllet del Barcelona Bus Turístic tens descompte en el preu del bitllet del nou funicular, la Cuca de Llum.
  • Imprescindible per: Aquells qui vulguin arribar a dalt de la muntanya del Tibidabo de la forma més espectacular i directa.