El Funicular del Tibidabo | Hop on Hop Off Barcelona

El Barcelona Bus Turístic està fora de servei temporalment. Més endavant tornarem a oferir-te el servei puja-baixa del nostre tour oficial perquè gaudeixis dels indrets i edificis més emblemàtics de la ciutat.

  • Inici
  • El Funicular del Tibidabo

El Funicular del Tibidabo

El primer funicular que va funcionar a Espanya

Hola Barcelona, your travel solution

El Funicular del Tibidabo connecta la plaça del Doctor Andreu, on s’hi pot arribar amb el Tramvia Blau, amb el cim de la muntanya i el Parc d’Atraccions del Tibidabo. Va ser el primer transport d’aquestes característiques construït a Espanya i es va inaugurar l’any 1901, el mateix any en què va començar a circular el Tramvia Blau.

10% de descompte en la teva compra online

Amb només un bitllet, gaudeix de les tres rutes del Barcelona Bus Turístic pujant i baixant del bus tantes vegades com vulguis.

Per què pujar al Funicular del Tibidabo?

El Funicular del Tibidabo uneix la plaça del Dr. Andreu amb el cim de la muntanya del Tibidabo, on es troba el Parc d’Atraccions i el Temple del Sagrat Cor.

El trajecte del funicular té una longitud de 1.130 metres, l’estació superior està a 501 metres i la inferior a 226 metres, amb un desnivell de 275 metres i un pendent màxim de 25,7%.

 

Com arribar al Funicular del Tibidabo?

El Funicular del Tibidabo comença a la plaça del Dr. Andreu, on s’arriba fàcilment amb el Tramvia Blau. A la Ruta Blava del Barcelona Bus Turístic teniu la parada Tramvia Blau – Tibidabo, des d'on podeu agafar el tramvia i després el funicular.

 

Per als més curiosos:

  • Sabies que: El Funicular del Tibidabo va ser fruit d’una sèrie de coincidències. En un viatge a Suïssa, el poeta Celestino Ballart, amic del professor de música dels fills del Dr. Andreu, es va guardar un fullet d’un funicular del país helvètic, que va acabar arribant al doctor. Aquest, juntament amb Romà Macaya, van decidir fundar la societat Tibidabo per impulsar aquest mitjà de transport i arribar fins al cim de la muntanya.
  • Consell del barceloní: Recordeu que amb el vostre tiquet del Barcelona Bus Turístic teniu descompte en el preu del bitllet del funicular.
  • Imprescindible per: Aquells qui vulguin arribar a dalt de la muntanya del Tibidabo de la forma més espectacular i directa.